Antena 3 CNN Actualitate Locale Mercur găsit în spatele unei școli din Suceava. Pompierii militari chemați să adune substanța toxică

Mercur găsit în spatele unei școli din Suceava. Pompierii militari chemați să adune substanța toxică

Situaţie de criză în spatele unei şcoli din Suceava - pompierii militari au fost chemaţi să adune mercur împrăştiat în zonă, substanţă care se ştie că este extrem de toxică. Acolo este şi Poliţia.

Mercur găsit în spatele unei școli din Suceava. Pompierii militari chemați să adune substanța toxică
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    23 Feb 2022   •   15:01

Pe calea de acces spre terenul de sport de la Școala Gimnazială nr. 8 din cartierul sucevean George Enescu s-au găsit cantități însemnate de mercur.

Alarma a dat-o, din câte se pare, un profesor de fizică, iar la fața locului s-au deplasat echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, dar și de la poliție.

”Colegii mei care s-au deplasat la fața locului au adunat întreaga cantitate de mercur și au decontaminat zona. Totul a fost predat colegilor de la IPJ Suceava, care urmează să stabilească exact ce anume s-a întâmplat”, a declarat căpitanul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, potrivit monitorulsv.ro.

Din primele date ar fi vorba de maxim 200 de grame de mercur, o substanță extrem de toxică și care poate provoca probleme de sănătate.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close