Antena 3 CNN Actualitate Locale Mare atenție! O nouă metodă de înșelătorie face ravagii! Bătrânii au rămas fără banii de pensie

Mare atenție! O nouă metodă de înșelătorie face ravagii! Bătrânii au rămas fără banii de pensie

Mare atenție! O nouă metodă de înșelătorie face ravagii! Bătrânii au rămas fără banii de pensie
Sursa foto: Foto: pixabay.com
22 Mai 2019   •   12:53

Mai mulți indivizi care au pozat în reprezentanţi ai unor supermarket-uri au intrat în casa unei femei de 80 de ani, după ce au păcălit-o cu anumite promoţii, reuşind să îi fure suma de peste 10.000 lei. Escrocii lucrează în echipă.

Poliţiştii au dat startul anchetei, însă şansele ca escrocii să fie prinşi şi bătrâna să îşi recupereze banii sunt destul de mici, scrie obiectivbr.ro.

Potrivit poliţiştilor, doi falşi reprezentanţi ai unui cunoscut lanţ de hipermarketuri au lăsat-o fără economii pe o brăileancă în vârstă de 82 de ani. Sub pretextul prezentării de produse la preţuri promoţionale, aceştia au pătruns în locuinţa bătrânei, de unde au sustras o importantă sumă de bani.

“Bătrâna a sesizat poliţiştii despre faptul că a primit în locuinţă o persoană necunoscută, care i-a făcut o ofertă de produse din partea unui hipermarket, iar în timp ce discuta cu aceasta, o altă persoană a pătruns în casă şi i-a sustras suma de 10.550 lei”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.

Poliţiştii vin din nou cu sfaturi pentru brăileni. Oamenii legii susţin că, în ciuda repetatelor avertizări transmise, există încă persoane care rămân fără bani sau bunuri de valoare după ce permit accesul în locuinţă unor necunoscuţi ce se dau drept reprezentanţi de vânzări ai unor magazine cunoscute. 

“Produsele la preţuri promoţionale ori cadourile din partea unor magazine sau autorităţi îi fac pe mulţi semeni, mai ales din categoria celor în vârstă, să uite de măsurile elementare de precauţie pe care trebuie să le ia pentru a-şi proteja bunurile şi chiar integritatea corporală ori viaţa. Fie că sunt bărbaţi sau femei, că acţionează singuri sau «în echipă», hoţii cunosc apetitul bătrânilor pentru produse la preţuri promoţionale şi se folosesc de acest lucru pentru a-i convinge să le permită accesul în casă. Ulterior, profită de neatenţia proprietarului sau de lipsa acestuia din încăpere pentru a sustrage bani ori diferite obiecte”, arată poliţiştii.

 

×
Subiecte în articol: pensii inselatorie batrani
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close