Antena 3 CNN Actualitate Locale Maria, fata de 14 ani ucisă când mergea la colindat, va fi înmormântată în rochie de mireasă

Maria, fata de 14 ani ucisă când mergea la colindat, va fi înmormântată în rochie de mireasă

Maria Alexandru, fata omorâtă când se ducea la colindat, va fi înmormântată în mireasă, iar de totul vor avea grijă reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi cei ai Primăriei Truşeşti.

Maria, fata de 14 ani ucisă când mergea la colindat, va fi înmormântată în rochie de mireasă
Sursa foto: monitorulbt.ro
de Alexandra Cojoianu    |    02 Ian 2023   •   22:43

"Noi am discutat, dacă mama nu are posibilități financiare o vom înmormânta noi, așa procedăm de obicei", a declarat Doina Nacu, directorul DGASPC.

Mama ar fi comunicat că nu are posibilități financiare pentru înmormântare. Astfel, Angajații DGASPC se vor ocupa inclusiv de cumpărarea unei rochii de mireasă în care adolescenta să fie înmormântată.

Fata de 14 ani va fi înmormântată la Trușești, la dorința celorlalți frați care doresc să meargă la mormânt și ulterior, care se află în sistemul de protecție al statului de aproape șase ani, deoarece în mediul familial ar fi avut o viață grea.

Trupul ei se află încă la morgă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Maria era un copil preocupat de școală și avea o relație apropiată de șefa de centru cu care discuta adesea, ca și cum i-ar fi fost mamă. Nu avea iubit și nu ar fi pomenit niciodată de Cătălin Rățușcă, care a stat și el timp de câteva luni, alături de un frate, într-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Provenea dintr-o familie în care erau în total cinci copii. Toți erau în grija statului, cel mai mic fiind crescut de un asistent maternal profesionist. Mama este din municipiu și trăiește în concubinaj.

Fratele mai mic care a fost martor al crimei va fi consiliat de psihologii instituției atât timp cât va avea nevoie.

Maria Alexandru a fost ucisă în ziua de 31 decembrie 2022

×
Subiecte în articol: Trușești Botoșani
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close