Antena 3 CNN Actualitate Locale Marius, copilul de 9 ani dispărut în Vrancea, a fost omorât și aruncat într-o baltă

Marius, copilul de 9 ani dispărut în Vrancea, a fost omorât și aruncat într-o baltă

Marius Marian Militaru, copilul în vârstă de nouă ani din comuna Urechești (Vrancea) dat dispărut de familie, a fost omorât și aruncat într-o baltă din zona satului Oreavu.

Marius, copilul de 9 ani dispărut în Vrancea, a fost omorât și aruncat într-o baltă
28 Mar 2020   •   19:58

Copilul de nouă ani din comuna Urechești a dispărut de acasă duminică, 22 martie 2020, iar familia a cerut ajutorul Poliției pentru a-l găsi.

Patru zile mai târziu, pe 26 martie, Marius a fost găsit mort într-o baltă din zona satului Oreavu, comuna Gugești.

O anchetă a Poliției a stabilit că băiatul a fost omorât și apoi aruncat în baltă de un prieten al său, în vârstă de 15 ani, din comuna Popești.

Din anchetă a rezultat că fapta ar fi fost comisă în după-amiaza zilei de 22 martie, dată la care copilul a şi plecat de la domiciliul său.

Potrivit informaţiilor obţinute de la anchetatori, cei doi băieţi, care erau prieteni de aproximativ un an, după cum a declarat inculpatul, au stabilit să se întâlnească în ziua respectivă şi după ce s-au văzut au plecat împreună către Oreavu. Ajunşi în apropierea bălţii, acesta din urmă i-a cerut inculpatului telefonul.

Pentru că la un moment dat aparatul s-a blocat, micuţul s-ar fi supărat şi l-ar fi trântit pe adolescent. De aici a început cearta între cei doi prieteni. Cel mare l-a lovit pe cel mic cu pumnii peste corp şi faţă. De asemenea, copiii au aruncat cu pietre unul în celălalt, una dintre acestea nimerindu-l pe cel mic în cap. După loviturile aplicate, inculpatul şi-a împins prietenul în apă, cel mic înecându-se, notează monitoruldevrancea.ro.

După altercaţie, inculpatul a luat telefonul victimei, care era jos şi a plecat, fără să anunţe pe cineva despre cele petrecute şi fără să-şi ajute victima. A stat liniştit câteva zile până când trupul neînsufleţit al copilului de 9 ani a fost găsit.

Deşi iniţial nu s-a crezut că este vorba de o crimă, ancheta a scos la iveală contrariul. Astfel, vineri, după ce a fost audiat, inculpatul, care a şi recunoscut comiterea faptei, a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzația de omor.

×
Subiecte în articol: Vrancea
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close