Antena 3 CNN Actualitate Locale Mărturia unei femei din pensiunea în flăcări de la Vâlcea: ”Mi-am aruncat copilul de la geam. Proprietarii ne-au lăsat încuiați în interior”

Mărturia unei femei din pensiunea în flăcări de la Vâlcea: ”Mi-am aruncat copilul de la geam. Proprietarii ne-au lăsat încuiați în interior”

O femeie care era cazată în pensiunea care a luat foc în localitatea Brezoi, județul Vâlcea, a dat mărturii cutremurătoare despre incident.

Mărturia unei femei din pensiunea în flăcări de la Vâlcea: ”Mi-am aruncat copilul de la geam. Proprietarii ne-au lăsat încuiați în interior”
de Andreea Ştefan    |    02 Aug 2022   •   09:03

”A luat foc pensiunea, cu noi în interior. Mi-am aruncat copilul de la geam, am salvat alţi doi copii din interior… Suntem toţi la spital, am inhalat fum. Proprietarii pensiunii au dat bir cu fugiţii, ne-au lăsat încuiaţi în interior!”, a declarat femeia.

Ana-Maria Orășanu, a povestit în direct la Antena 3 incidentul nefericit ce a avut loc în această noapte la pensiunea din Vâlcea.

”Din nefericire, am fost nevoită să îmi arunc copilul de la balcon, în brațele unor polițiști. Am rămas captivi în pensiune, pentru că proprietarul a plecat și ne-a încuiat înăuntru.

Norocul nostru a fost că șoferul microbuzului, care a transportat copiii în tabără a fost cazat în altă parte și l-am sunat și el a venit și a spart geamul. Așa s-a putut ieși. 

Noi am rămas sus la etaj. Vă dați seama că ne-am panicat, am înnebunit. Era fum peste tot, nu puteam să respirăm. Toată lumea țipa. A fost ceva groaznic.

Până la această oră, proprietarul pensiunii nu a apărut la locație. Suntem doar noi, cei care am fost cazați în tabără, cu copiii după noi, în picioarele goale. Nimeni nu vine să ne întrebe ceva”, a povestit la Antena 3 Ana-Maria Orășanu, mama unui copil aflat în tabăra din pensiunea care a luat foc la Vâlcea.

Incendiu de proporții la o pensiune din Vâlcea, unde erau cazați 41 de copii | 16 dintre ei au ajuns la spital intoxicați cu fum

Un incendiu puternic a avut loc, luni spre marți noapte, la o pensiune din localitatea Brezoi, județul Vâlcea. La pensiune erau cazate în total 52 de persoane, din care 41 de copii, 10 adulți și administratorul pensiunii.

La scurt timp după izbucnirea incendiului s-a decis evacuarea celor aflați în clădire.

Pompierii au reușit să salveze 20 de persoane ramase captive pe balcoanele pensiunii. Oamenii s-au refugiat pe balcon din cauza degajarilor mari de fum acumulat pe casa scării.

Echipajele de intervenție au transportat 14 copii și 1 adult la CPU Brezoi și 2 copii la UPU Vâlcea, majoritatea cu atacuri de panică. Pentru alți 5 copii a fost necesară administrarea de oxigen, în urma intoxicarii cu monoxid de carbon.

 

×
Subiecte în articol: Valcea pensiune incendiu flacari
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close