Antena 3 CNN Actualitate Locale Mărturia fratelui unui miner mort în accidentul de la CE Oltenia: ”Au avut avarii pe care le-au ascuns” | Cine este vinovat de tragedie

Mărturia fratelui unui miner mort în accidentul de la CE Oltenia: ”Au avut avarii pe care le-au ascuns” | Cine este vinovat de tragedie

Avem mărturia exclusivă a fratelui unuia dintre minerii morţi ieri în cariera Jilţ Sud. Omul face acuzaţii grave şi spune că vinovaţi pentru tragedie sunt cei care conduc Complexul Energetic Oltenia. Minerul spune că, dacă lucrurile nu se vor schimba radical, şi alţi oameni îşi vor pierde viaţa.

de Andreea Ştefan    |    18 Ian 2023   •   10:29

”A sunat un coleg și m-a anunțat că fratele meu este foarte grav și nu mai are niciun fel de șansă. Eu, la rândul meu, am sunat un șef de sector de aici, de la Cariera Sud, și mi-a confirmat că este adevărat.

Nu puteam să cred și nu pot să cred nici în acest moment, dar situația este făcută ca să suportăm toate consecințele din cauza conducerii și acestor oameni care ne conduc. Lucrez în acest complex de 28 de ani. De 28 de ani lucrez și am lucrat numai pe schimburi, mi-am făcut treaba la fel cum a făcut și fratele meu. Fratele meu era chemat de directori la orice intervenție.

Au avut avarii pe care le-au ascuns, l-a chemat. Nu a avut nimeni curaj să urce să dea drumul, că se tensionaseră cablurile. A fost singurul om care a avut curajul să urce pe acest excavator.

Aceste lucruri se vor mai repeta, se vor mai repeta pentru că nu se vor lua măsuri. Ei acum au trimis utilaje, amenajează drumuri, amenajează tot ce trebuie acolo să poată mușamaliza”, a declarat Mitică Negoiță, fratele unuia dintre minerii morți în accidentul de la Complexul Energetic Oltenia.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close