Antena 3 CNN Actualitate Locale Mărturiile şoferilor din Craiova, unde inundaţiile au blocat tot oraşul: "Am scos apa cu paharele. Nu mai funcţionează nimic!"

Mărturiile şoferilor din Craiova, unde inundaţiile au blocat tot oraşul: "Am scos apa cu paharele. Nu mai funcţionează nimic!"

Ploile torenţiale au transformat Craiova într-o mică Veneţie! Toate străzile din oraş au fost inundate seara trecută. În unele zone, apa a avut un metru adâncime, mai multe pasaje s-au umplut cu apă, iar canalele au refulat.

Mărturiile şoferilor din Craiova, unde inundaţiile au blocat tot oraşul: "Am scos apa cu paharele. Nu mai funcţionează nimic!"
Sursa foto: Antena 3
de Loredana Chimoiu    |    30 Mai 2022   •   10:46

A fost prăpăd duminica în Craiova. Ploaia torențială a început in jurul orei 20 și a durat ore-n șir.

A plouat cu peste 25 de litri/ mp și astfel a fost depășită cantitatea de apă ce poate fi preluată de sistemul de canalizare care este realizat, conform normativelor europene, la 25 l/mp.

Toate străzile din Craiova au fost acoperite de apă

Zeci de gospodării au fost inundate şi multe maşini au fost avariate de copacii prăbuşiţi.

S-a acționat cu 10 vidanje de la CAO. Au fost probleme la toate pasajele - din Bariera Vâlcii, la Mall, pasajul subteran, sensul giratoriu de la pasajul suprateran, dar și pe străzile Odesa, Homer, Fermierului și Brestei.

Pe canalul Râului, s-a depășit cota de avarie și au sărit capacele din cauza presiunii.  De asemenea, un pom căzut peste o mașină pe strada Lalescu și câțiva arbori, dar a intervenit imediat RAADPFL în toate punctele. Echipele de la CAO, Salubritate și RAADPFL au fost mobilizate pentru a remedia problemele punctual.

Oraşul s-a aflat sub cod roşu de furtuni şi ploi torenţiale timp de aproape o oră

Strada Râului şi-a meritat pe deplin numele. Debitul uriaş al ploii a depăşit cota de avarie, iar capacele canalelor au fost aruncate în sus, din cauza presiunii.

Apoi, conductele au început să arate ca fânânile arteziene.

Mai multe pasaje din oraş au fost închise. Unele după ce apa a ajuns la un metru înălţime, altele preventiv, de către autorităţi.

Apa de un metru a inundat maşinile şoferilor: "Am scos apa cu paharele!"

Înconjuraţi de ape, şoferii s-au luptat cu puhoaiele, au rămas blocaţi în maşini şi au fost nevoiţi să se descurce singuri.

"Nu mai porneşte motorul, a fost apa foarte mare şi a intrat până sus, am şi copilul în maşină. Am scos apa cu paharele, deci s-a oprit motorul, nu mai funcţionează nimic", a spus unul dintre şoferii care au fost surprinşi în trafic de ploaia puternică.

Primarul municipiului, Olguţa Vasilescu a transmis un mesaj prin care le cere celor afectaţi de furtuna să anunţe autorităţile daca au nevoie de ajutor.

Dacă unii au avut de suferit în urma celor întâmplate, alţii au făcut haz de necaz şi. au ieşit la pescuit chiar în mijlocul străzii transformate în râu.
 

×
Subiecte în articol: Craiova inundatii
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close