Antena 3 CNN Actualitate Locale Maşină a Poliţiei Locale, inscripţionată în limba maghiară

Maşină a Poliţiei Locale, inscripţionată în limba maghiară

Maşină a Poliţiei Locale, inscripţionată în limba maghiară
Sursa foto: Foto: VideoNews
30 Aug 2015   •   10:54

O maşină a Poliţiei Locale din Odorheiul Secuiesc este inscripţionată pe o parte exclusiv în limba maghiară. Poza a fost postată pe internet şi a iscat furia  internauţilor. 

 
Abuzul primăriei conduse de Bunta Levente, edilul cunoscut pentru sprijinirea acţiunilor antiromâne, nu a trecut neobservat nici de prefectul judeţului Harghita. Şi el însă tot de pe Facebook s-a informat.
 
Până va acţiona prefectul, Poliţia Locală, care nu ţine de Ministerul de Interne, ci de primarul UDMR, susţine că nu a încălcat legea şi că nu va schimba modul în care este inscripţionată maşina. Chiar dacă legea stabileşte clar că româna, ca limbă de stat, trebuie să fie prima limbă folosită pentru inscripţionare pe teritoriul României.
 
Probleme false lansate de oameni care nu au altă treabă, spun maghiarii din Odorhei.
 
Primarul UDMR din Odorhei este cunoscut pentru acţiunile sale care sfidează statul român. El a anunţat că va publica pe banii primăriei Istoria Ţinutului Secuiesc şi o va propune ca manual alternativ în şcolile din judeţ. Mai mult, pagina de internet a primăriei este tot în limba maghiară, iar româna este doar una dintre opţiuni, alături de engleză.
 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close