Antena 3 CNN Actualitate Locale Furtună violentă în Hunedoara. Peste 100 de maşini sunt blocate în zona Câmpul lui Neag

Furtună violentă în Hunedoara. Peste 100 de maşini sunt blocate în zona Câmpul lui Neag

110 mașini ar fi blocate, cu peste 200 de persoane, pe o șosea care leagă Gorjul de Caraș-Severin. Salvamont descrie situația ca "cel mai ciudat caz primit vreodată de echipe".

Furtună violentă în Hunedoara. Peste 100 de maşini sunt blocate în zona Câmpul lui Neag
Sursa foto: ISU Hunedoara
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2023   •   20:42

UPDATE - "În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate astăzi, în intervalul 07.00 - 21.00, elicopterul SMURD al Punctului de Operare Aeromedicală Caransebes a executat o misiune de căutare pe DN 66A -  tronsonul Câmpu lui Neag (HD) şi Cerna Sat (GJ),  în urma unui apel primit la 112 care anunţa o posibilă blocare a unui convoi format din mai multe autoturisme.

Pentru gestionarea misiunii, la locul indicat au fost trimise, în vederea acordării sprijinului de specialitate, echipe de intervenţie ale ISU Gorj, ISU Hunedoara şi ISU Caraş-Severin, Salvamont Gorj şi Hunedoara, dar şi echipe ale Jandarmeriei Romane", a transmis, marţi seară, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. 

Zona este una fără semnal GSM, iar apelantul nu făcea parte din grupul persoanelor aflate în dificultate. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"În urmă cu puţin timp, echipajele de intervenţie au ajuns la locul unde existau informaţii că grupul de autovehicule a ramas blocat, iar din informaţiile primite la acest moment, ocupanţii nu prezintă probleme medicale", a mai transmis sursa citată. 

Ştirea iniţială:

Salvamontiștii din județele Gorj și Caraș-Severin au fost alertați cu privire la existența unor mașini blocate pe șoseaua care trece prin Gorj, prin Valea Cernei, care leagă Câmpul lui Neag - Hunedoara de Herculane - Caraș Severin.

"Nimic spectaculos până aici, au mai fost drumuri rupte de ploi sau înzăpezite, au mai fost mașini și oameni blocați, dar acum situația întrece orice închipuire, este vorba de 110 mașini și peste 200 de persoane.

Cei din mașini nu au probleme medicale, dar, cu siguranță ploile din ultimele ore au adus ceva depuneri de pe versanți și au blocat o porțiune de drum întrerupând coloana de mașini.

Informațiile sunt încă incerte și, se pare că pietre căzute din cauza ploii au blocat drumul sau chiar au lovit mașini", a anunțat Salvamont.

Un echipaj Salvamont Gorj va încerca să intervină în caz că se anunţă vreun eveniment cu victime.

Alte echipaje de salvamontiști vor pleca dinspre Herculane și dinspre Hunedoara.

×
Subiecte în articol: Salvamont masini Hunedoara
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close