Antena 3 CNN Actualitate Locale Maşini căzute în râul Olt după ce platforma pe care erau a lovit un parapet: A fost găsit și cel de-al doilea autoturism

Maşini căzute în râul Olt după ce platforma pe care erau a lovit un parapet: A fost găsit și cel de-al doilea autoturism

Pompierii au găsit joi, în râul Olt, al doilea autoturism căzut în apă de pe platforma unui TIR care s-a răsturnat, în cursul nopţii de miercuri spre joi, la Brezoi, pe DN7, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu.

Maşini căzute în râul Olt după ce platforma pe care erau a lovit un parapet: A fost găsit și cel de-al doilea autoturism
Sursa foto: sursa foto: captura antena 3
30 Ian 2020   •   12:28

UPDATE:  În urma accidentului, şoferul autotrenului şi ajutorul acestuia au fost transportaţi la spital, iar două maşini de pe platforma TIR-ului au căzut în râu.

Poliţiştii au stabilit, după primele cercetări, că în accident a fost implicat numai TIR-ul care transporta pe o platformă autovehicule, nefiind implicat şi un alt autovehicul, deoarece nu au fost descoperite urme care să ateste existenţa unei alte maşini, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

"Din primele cercetări efectuate la faţa locului nu există suspiciuni că ar mai fi fost un alt autoturism implicat, nu au fost descoperite urme care să ateste existenţa unui alt autoturism, însă poliţiştii cercetează toate ipotezele", au informat, joi, reprezentaţii IPJ Vâlcea.

----------------------------

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, în urma accidentului, au fost găsite două victime, şoferul autotrenului şi ajutorul său, ambele persoane, conştiente şi cooperante, fiind transportate la spital.

Autoturismul care ar fi fost lovit de TIR şi ar fi căzut în Olt nu a fost găsit, nefiind identificată nicio vreo persoană care ar fi fost în maşina în cauză.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, Cătălin Udrea, accidentul s-ar fi produs pe fondul oboselii, astfel că şoferul TIR-ului ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a intrat în parapetul de beton şi s-a răsturnat.

Două autoturisme aflate pe platformă au ajuns în râul Olt, unul fiind găsit de pompieri şi scos la suprafaţă şi altul fiind căutat încă.

"La ora 00,18, pe DN7, la km 206+500m, la Brezoi, conducătorul unei autoutilitare de transport vehicule, un bărbat de 27 de ani, din Argeş, ce se deplasa pe sensul de mers Sibiu - Vâlcea, pe fondul oboselii, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a distrus parapetul din beton şi s-a răsturnat în râul Olt, în partea stânga a direcţiei sale de deplasare. Atât conducătorul autoutilitarei cât şi pasagerul au fost transportaţi la o unitate spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale. Din cele 8 autoturisme care erau transportate de platformă au mai fost descoperite doar şase, două dintre acestea ajungând în râul Olt. De asemenea, din discuţiile purtate cu martorii oculari, înainte să părăsească partea carosabilă, autoutilitara ar fi acroşat un alt autoturism ce circula din sensul opus, care, la rândul lui, ar fi ajuns în râul Olt. La faţa locului, militarii ISU şi scafandrii efectuează activităţi de căutare. Până în momentul de faţă a fost descoperit şi scos doar un autoturism din cele căzute de pe platformă. Traficul nu este afectat", a precizat reprezentantul IPJ Vâlcea.

Maşini căzute în râul Olt după ce platforma pe care erau a lovit un parapet: Un șofer este de negăsit

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ISU Valcea scafandri
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close