Antena 3 CNN Actualitate Locale Un medic din Buzău a primit cadou de la soțul său o mașină de epocă din America, unică în România

Un medic din Buzău a primit cadou de la soțul său o mașină de epocă din America, unică în România

Un medic din Buzău a primit un cadou inedit din partea soțului său. Este vorba de o mașină de epocă din America, unică în România. Prețul automobilului este confidențial.

Un medic din Buzău a primit cadou de la soțul său o mașină de epocă din America, unică în România
Sursa foto: Facebook | Maria Cristache
de Ioana Mircea    |    13 Dec 2023   •   14:58

Autoturismul, fabricat în 1986, adus din America pentru Maria Cristache, medic psihiatru din Buzău, a fost deţinut de către un singur proprietar, care a parcurs doar 18.000 mile (n.r. aproximativ 28.968 de kilometri).

Automobilul este un cadou pentru Maria, din partea soțului său. Maşina de epocă a fost admirată de cei de la Registrului Auto Român (RAR).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"De o apariţie pe care am încadrat-o fără ezitare la categoria rarităţi s-au bucurat colegii de la reprezentanţa Buzău: Excalibur Phaeton V. Autovehiculul a fost fabricat în 1986 într-un număr redus de exemplare şi a fost adus în România de o doamnă care l-a cumpărat de la un colecţionar din Statele Unite", a transmis RAR.

Citește și: Un român cu salariul mediu este nevoit să aloce banii pe trei luni pentru a-și întreține mașina

Excalibur a fost proiectat în anul 1928 şi a fost inspirată din modelul Mercedes SSK. Cea de-a cincea ediţie a numărat 57 de modele, între 1986 - 1988. Dintre ele, doar două sunt cu hard top şi soft top, aşa cum este cea pe care o deţine Maria Cristache.

"Mi-a plăcut acest model nuanţat, îl găsesc mult mai feminin. Ştiu că este valoroasă şi că va căpăta valoare de aici încolo. Este ca şi nouă, 18.000 mile la bord, din 1986.

Este greu de întreţinut, dar în momentul de faţă nu are nicio hibă, este impecabilă, nu a fost rulată foarte mult. Firma de transport americană, până să o îmbarce pe vapor, a pus-o la un loc cu mărfurile fine, nu cu celelalte maşini", a declarat medicul pentru Agerpres.

Preţul automobilului este confidenţial, însă are o valoare sentimentală ridicată, a precizat noul proprietar din Buzău.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close