Antena 3 CNN Actualitate Locale Medic chirurg cardiolog, cu salariul de 7.000 de euro pe lună, cerea şpagă de 10.000 de lei, de la pacienţii săi, în Braşov. Acesta a fost condamnat la închisoare

Medic chirurg cardiolog, cu salariul de 7.000 de euro pe lună, cerea şpagă de 10.000 de lei, de la pacienţii săi, în Braşov. Acesta a fost condamnat la închisoare

Un medic chirurg cardiolog din Braşov a fost condamnat la aproape trei ani de închisoare după ce a cerut şpagă de zeci de mii de lei de la mai mulţi pacienţi. Salariul său ar ajunge la 35.000 de lei pe lună.

Medic chirurg cardiolog, cu salariul de 7.000 de euro pe lună, cerea şpagă de 10.000 de lei, de la pacienţii săi, în Braşov. Acesta a fost condamnat la închisoare
Sursa foto: brasov.net
de Ioana Mircea    |    01 Feb 2023   •   11:00

Chirurgul braşovean Sorin Baloș a fost condamnat, ieri, pentru luare de mită. Medicul a fost condamnat de o instanţă a Tribunalului Braşov, la doi ani și 11 luni de închisoare cu suspendare. Mai mult, medicul a primit şi o amendă penală de 14.000 de lei.

Sorin Baloş ar fi fost surprins de anchetatori în timp ce lua şpagă de 8.000 de lei de la rudele pacientului operat, după ce, anterior, ar mai fi primit 2.000 de lei.

Sumele pe care medicul le cerea de la pacienţi ajungeau chiar și la 10.000 de lei, deși intervențiile erau integral decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Surse din spital spun că medicul avea un salariu de aproximativ 35.000 de lei pe lună.

Bărbatului i s-a interzis să mai profeseze în spitalele publice timp de un an. De asemenea, suma de 35.400 lei, luată din şpagă, va fi confiscată. Decizia instantei poate fi însă contestată, potrivit brasov.net.

×
Subiecte în articol: Sorin Baloș
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Biden și Trump au stabilit regulile primei dezbateri televizate
x close