Antena 3 CNN Actualitate Locale Medic condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă, după ce o adolescentă de 17 ani a murit. Tatăl fetei: „Aş fi fost mulţumit dacă fata mea trăia”

Medic condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă, după ce o adolescentă de 17 ani a murit. Tatăl fetei: „Aş fi fost mulţumit dacă fata mea trăia”

Medic condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă, după ce o adolescentă de 17 ani a murit. Tatăl fetei: „Aş fi fost mulţumit dacă fata mea trăia”
Sursa foto: foto- Pexels
18 Iun 2018   •   17:00

Medicul Carmen Braia, de la Secția ORL a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare după moartea unei paciente. 

De asemenea, medicul trebuie să plătească familiei adolescentei de 17 ani care a murit despăgubiri morale de peste 400.000 de euro. 

„Obligă doar inculpata Braia Carmen, în solidar cu partea responsabilă civilmente Spitalul Judeţean de Urgenţă Tudor Vladimirescu Târgu Jiu, la plata următoarelor sume: - 20.000 lei, reprezentând prejudiciu material, către părţile civile Tulic Radu şi Tulic Elisabeta; - echivalentul în lei a sumei de 400.000 euro, cu titlu de daune morale, către părţile civile Tulic Radu şi Tulic Elisabeta; - echivalentul în lei al sumei de 10.000 euro, cu titlu de daune morale, către partea civilă Tulic Ioana. - echivalentul în lei al sumei de 10.000 euro, cu titlu de daune morale, către părţile civile Albici S. Gheorghe şi Tulic Elisabeta, în calitate de moştenitori ai defunctului parte civilă Albici Gh. Sandu“, se arată în sentinţa judecătorească, potrivit Adevărul. 

Mai mult, medicul nu mai are voie să profeseze timp de trei ani. 

Radu Tulic, tatăl victimei, spune că sentinţa nu îl încântă şi că era mulţumit dacă fiica sa ar fi fost în viaţă:

„Nu pot să spun că sunt mulţumit sau nemulţumit de această sentinţă, pentru că nu îmi dă copilul înapoi. Aş fi fost mulţumit dacă fata mea trăia. Încă nu am văzut sentinţa“, a spus acesta.

Tânăra de 17 ani, Raluca Tulic, a murit la două zile după ce a fost internată în spital cu diagnosticul de amigdalită. Ea a a murit în urma unui șoc anafilactic după ce i s-a faăcut o injecție cu antibiotic, dar fără să i se efectueze testul alergenic. Mai mult, după ce a murit, medicul și asistenta i-au falsificat foaia pentru a arăta că a fost testată la antibioticul care a ucis-o. 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close