Antena 3 CNN Actualitate Locale Medic diagnosticat cu noul COVID-19, în spital de Paștele Catolic: Tratamentul a fost destul de greu

Medic diagnosticat cu noul COVID-19, în spital de Paștele Catolic: Tratamentul a fost destul de greu

Un medic de Timișoara, diagnosticat cu noul coronavirus, a sărbătorit, duminică, Paștele Catolic, pe patul de spital. Dr. Rodica Moştiş este sub tratament de opt zile.

Medic diagnosticat cu noul COVID-19, în spital de Paștele Catolic: Tratamentul a fost destul de greu
12 Apr 2020   •   19:32

În martie, medicul de familie Rodica Moştiş întindea cu grijă lângă cabinetul său un cort de triaj pentru pacienţi. Din păcate însă, ceva mai târziu s-a îmbolnăvit după ce a intrat în contact cu un pacient infectat. După 12 zile de izolare la domiciliu a început să se simtă rău.

„O stare general alterată, temperatură, greaţă, inapetenţă, oboseală, foarte multă oboseală. Tratamentul a fost destul de greu pentru că tratamentele pe care le-am primit sunt destul de puternice”, spune dr. Rodica Mostiş, medic de familie.

Dr. Rodica Moştiş este în a opta zi de tratament la Spitalul Victor Babeş din Timişoara. După zile grele, medicul a găsit clipe de răgaz pentru a sărbători cu colegii de salon Paştele Catolic.

„Ziua de astăzi este şi bună, şi tristă. Tristă pentru că nu sunt acasă, cu familia mea, cu mama, cu soţul, cu fata, dar bucuroasă că am un rezultat negativ şi sper ca şi al doilea să fie negativ şi să plac cât mai repede acasă”, a mai spus medicul.

Medicul are sfaturi clare atât pentru pacienţi cât şi pentru medici.

„Să nu omită nimic din simptomatologie, să spună pe real tot ce simt, tot ce au făcut, cu cine au intrat în contact plus (...), iar la medici să-i asculte cu atenţie, şi, în special întrebările acestea: , să fie la ordinea zilei”, mai spune Rodica Moştiş.

În România, 812 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, din care 429 sunt numai din Suceava.

sursa: Mediafax

 

×
Subiecte în articol: coronavirus medic Paste
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close