Antena 3 CNN Actualitate Locale Medicul din Târgu Jiu, care se ruga la Fecioara Maria să îl ferească de procurori, a fost reținut după ce o femeie operată de el a murit

Medicul din Târgu Jiu, care se ruga la Fecioara Maria să îl ferească de procurori, a fost reținut după ce o femeie operată de el a murit

Medicul Gheorghe Neaţă din Târgu Jiu, în vârstă de 66 de ani, a fost reținut după ce o femeie în vârstă de 40 de ani, operată de acesta, a murit.

Medicul din Târgu Jiu, care se ruga la Fecioara Maria să îl ferească de procurori, a fost reținut după ce o femeie operată de el a murit
Sursa foto: Arhivă Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2023   •   16:48

Incidentul a avut loc în 2021, însă procurorii de Târgu Jiu abia acum au finalizat ancheta și au putut să-l pună pe medicul Gheorghe Neaţă sub acuzare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, în forma culpei medicale.

„În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unități medicale din municipiul Târgu Jiu, ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală asupra unei femei de 40 de ani, din comuna Scoarța, ulterior intervenind decesul acesteia”, au transmis polițiștii din Gorj.

În acest context, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj au reţinut, marți, pentru 24 de ore, un bărbat de 66 de ani, din Târgu Jiu, bănuit de comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, în forma culpei medicale.

Cine este medicul Gheorghe Neaţă

Urmare anchetei se pare că medicul nu este la prima abatere. Anul trecut a fost arestat pentru luare de mită în formă continuată pentru care este judecat şi acum, motiv pentru care magistrații din Craiova i-au ridicat interdicția de a profesa.

Șpaga era atât de îndrăgită de medic încât acesta şi-a montat un seif în biroul său de la spital, acolo unde anchetatorii au descoperit aproximativ 70.000 de lei.

Numeroși pacienți s-au plâns de faptul că au fost nevoiți să îi dea şpagă medicului Neaţă pentru a fi operaţi, iar în iunie 2021 procurorii şi poliţiştii l-au filat pe medic. În numai zece zile, doctorul Gheorghe Neaţă a luat mită de 13 ori.

Medicul Gheorghe Neață este cunoscut ca fiind medicul care, atunci când intra în gardă, se ruga la Maica Domnului să-i aducă mulți bani și să-l ferească de procurori.

Mai mult, procurorii l-au interceptat pe medic şi au descoperit că acesta obişnuia să se roage, dar şi să vorbească singur. Potrivit unor surse, în fiecare zi, la intrarea în gardă, medicul se ruga la Fecioara Maria: "Doamne Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori".

Într-o altă interceptare, medicul Gheorghe Neaţă apare în timp ce vorbeşte singur şi se convinge singur că ceea ce face este bine: "Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez, dacă nu, nu internez". La acel moment, în conturile bancare ale medicului, procurorii au descoperit 1,4 milioane de lei.

În cursul zilei de mâine, bănuitul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu propuneri legale.

×
Subiecte în articol: Târgu Jiu Gheorghe Neaţă
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close