Antena 3 Actualitate Locale Medic în prima linie, cu poza lipită pe piept: ”Pacienţii simt ca eşti mai aproape de ei”

Medic în prima linie, cu poza lipită pe piept: ”Pacienţii simt ca eşti mai aproape de ei”

22 Apr 2020   •   10:55
Medic în prima linie, cu poza lipită pe piept: ”Pacienţii simt ca eşti mai aproape de ei”

Cardiologul Tudor Pârvănescu, în vârstă de 30 de ani, face gărzi pe o secţie suport COVID în Spitalul Municipal din Timişoara și poartă, pe echipamentul de protecție, o poză cu el. „Am vrut ca să sugerez ideea că eu nu mă ascund în spatele combinezonului sau a măştii de protecţie”, spune medicul.

Tudor Pârvănescu este medic specialist cardiolog şi în aceste zile este în prima linie în lupta cu COVID 19. Face gărzi la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara în secţia de Dermatologie, care este secţie de suport COVID.

E o muncă grea, pe care o face cu plăcere. Zilele acestea pe Tudor este văzut echipat din cap până în picioare în echipament de protecţie şi cu o poză lipită pe piept.

„Am văzut undeva în Italia. Idee principala este ca oamenii în situaţie tensionate tind mai mult să se ascundă decât să ajute. Aşa că eu am vrut ca să sugerez ideea că eu nu mă ascund nici în spatele combinezonului sau măştii de protecţie”, a povestit Tudor Pârvănescu pentru Mediafax.

Tudor povesteşte că idea lui a adus multă alinare în rândul pacienţilor care se simt mai bine dacă văd cine are grijă de ei.

„În momentul când intri în salon cu poza pe piept pacienţii simt ca eşti mai aproape de ei. Îi vezi zâmbitori, fericiţi, optimişti. Chiar încep să te întrebe de viața ta personală. Cine eşti? De unde vii? Eşti căsătorit?”, a mai spus Tudor. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close