Antena 3 CNN Actualitate Locale Un medic de doar 31 de ani a dispărut în apele lacului Gozna. Tânărul s-a scufundat fără ca măcar să ceară ajutor

Un medic de doar 31 de ani a dispărut în apele lacului Gozna. Tânărul s-a scufundat fără ca măcar să ceară ajutor

Un medic în vârstă de 31 de ani este căutat de echipajele de salvare după ce ieri s-a înecat în Lacul Gozna din județul Caraș-Severin.

de Vali Popovici    |    24 Iul 2023   •   07:51

Tânărul venise de la Timișoara cu prietenii. Aceștia din urmă au sunat la 112 după ce medicul a intrat în lac să înoate, dar nu a mai ieșit la mal. 

Alertați că bărbatul nu mai iese din apă, prietenii au încercat să-l caute, dar nu i-au dat de urmă. Speriați, au sunat la 112 pentru a cere ajutor. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de salvare care îl caută pe bărbat încă de ieri, de la orele amiezii. 

”Inițial era vorba de o persoană care a intrat în apă și nu a mai revenit la mal. Ajunși acolo am înțeles că, de fapt, persoana de 30 de ani care înota împreună cu 2 colegi a dispărut subit în apele lacului”, a explicat Florin Filca, medic SJA Caraș Severin. 

Pentru că echipajul de scafandri al Inspectoratului pentru situații de Urgență al Caraş-Severin a fost dislocat în aceste zile la Constanța, autoritățile au cerut sprijinul echipajului de la Arad pentru a-l găsi pe tânăr. 

”Detașamentul de Pompieri Reșița a fost solicitat sa intervină pentru căutarea unei persoane în lacul Valiug. Ne-am deplasat la fata locului împreună cu 4 subofițeri. Ajunși la fața locului, în urma discuțiilor cu prietenii victimei, am constatat ca aceasta, în urma epuizării, s-a dus la fundul lacului, la aproximativ 15 metri de malul pontonului”, a explicat Anghel Păun, Detașamentul de Pompieri Reșița. 

Lacul Gozna este un lac de acumulare situat în Munții Semenicului şi măsoară 20 de metri adâncime. Localnicii spun că an de an, în apele barajului ajung să-şi piardă viața turiştii care se avântă spre larg. 

Tânărul este medic de profesie si locuia la Deva. Venise împreună cu mai mulți prieteni la o nunta în Timișoara și la un moment dat, împreună cu încă doi amici, au decis sa facă un drum de la Timișoara până la Lacul Gozna să se răcorească și să facă o baie. 

Tânărul medic, alături de prietenii săi, au mers pe un ponton amenajat marcat cu inscripția ”Scăldatul se face pe propria răspundere" și au intrat în apa. La un moment dat, fără să strige sau să ceară ajutor, așa cum fac cei ce au probleme în apă, medicul de 31 de ani a dispărut în apele lacului care în acea zonă au peste 20 de metri adâncime. 

×
Subiecte în articol: medic Lacul Gozna
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close