Antena 3 CNN Actualitate Locale Medici amenințați cu toporul de soţul unei gravide, după moartea Alexandrei, la maternitatea din Botoşani

Medici amenințați cu toporul de soţul unei gravide, după moartea Alexandrei, la maternitatea din Botoşani

Momente de teroare la maternitatea din Botoşani, acolo unde a murit Alexandra, gravida care a fost ingnorată şapte ore de medici. Un cadru medical a povestit că soţul unei gravide a intrat înarmat cu un topor în spital şi a ameninţat un medic.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Sep 2023   •   11:27

Reprezentanții cadrelor medicale au vorbit cu prefectul judeţului şi i-au povestit cu ce se confruntă în ultima perioadă. Fratele Alexandrei s-a arătat profund dezamăgit de atitudinea pe care au avut-o cadrele medicale care au mers să discute cu prefectul.

"S-a împlinit o lună de când sora mea a trecut la neființă. În loc să coboare şi să-i aprindă o lumânare, cadrele medicale au ales să meargă şi să se plângă la prefect că sunt amenințați. Oare de ce? Tot din cauza lor", a declarat fratele Alexandrei.

La întâlnirea cu prefectul au venit cinci dintre medicii ginecologi din maternitate în frunte cu managerul, Monica Adăscăliţei, şi directorul medical,  Ştefan Bercea.

Prefectul a discutat cu delegația de medici, după care a declarat că va încerca să sprijine demersurile acestora.

Citeşte şi: Spitalul Judeţean Botoșani, amendat de Casa de Asigurări de Sănătate cu 42.000 lei, după moartea Alexandrei Ivanov. Manager spital: "Vom contesta sancțiunea"

"Se simt amenințați. Sunt stigmatizați pentru că toată societatea este pe ei. Eu i-am asigurat că am încredere în personalul medical din Botoşani, în profesionalismul lor, cred că dacă acolo a fost  o culpă medicală, adevărul va ieşi la suprafață", a declarat Sorin Cornilă, prefectul judeţului Botoşani.

"La această întâlnire, medicii de la Botoşani i-au expus prefectului principalele probleme care sunt la nivelul secţiei", a precizat Monica Adăscăliţei, manager spital Botoşani.

 Printre cazurile reclamante se găsesc şi o serie de ameninţări la care vor fi supuşi medicii  în timpul gărzilor. Cel mai grav caz a fost semnalat de un medic care a relatat că soţul unei gravide a intrat cu un topor în maternitate şi ar fi ameninţat una dintre colegele acestuia.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close