Antena 3 CNN Actualitate Locale Medic de familie din Dâmboviţa pus sub control judiciar, după ce a eliberat certificate false de vaccinare COVID-19

Medic de familie din Dâmboviţa pus sub control judiciar, după ce a eliberat certificate false de vaccinare COVID-19

Magistrații Judecătoriei Găești au dispus ca medicul de familie din Dâmbovița acuzat că a eliberat certificate de vaccinare false COVID-19 să fie plasată sub control judiciar, în timp ce soțul ei, acuzat că a instigat-o să comită faptele, a fost plasat în arest la domiciliu.

Medic de familie din Dâmboviţa pus sub control judiciar, după ce a eliberat certificate false de vaccinare COVID-19
de Claudia Popovici    |    04 Sep 2021   •   21:27

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, doctorița de familie este acuzată că a solicitat Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița decontarea contravalorii serviciilor de vaccinare împotriva COVID-19 pentru mai multe persoane, acestea fiind raportate în registrul electronic cu schema completă de vaccinare, deși în realitate aceste persoane nu au fost vaccinate de medicul de familie. 

Medicul de familie a întocmit 13 certificate false de vaccinare

Cel de al doilea inculpat, soțul medicului, a instigat-o pe aceasta la săvârșirea acestor fapte, spun procurorii.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Cei doi şi-au recunoscut faptele. În acest context, magistratul din cadrul Judecătoriei Găești a dispus plasarea sub control judiciar a medicului de familie, cu obligația de a nu exercita profesia de medic pe perioada acestei măsuri. Față de soţul acesteia, instanța a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close