Antena 3 CNN Actualitate Locale Mesaje Ro-Alert trimise turiştilor şi localnicilor din Băile Tuşnad. S-a semnalat prezenţa unor urşi în staţiune

Mesaje Ro-Alert trimise turiştilor şi localnicilor din Băile Tuşnad. S-a semnalat prezenţa unor urşi în staţiune

Mesaje Ro-Alert trimise turiştilor şi localnicilor din Băile Tuşnad. S-a semnalat prezenţa unor urşi în staţiune
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    27 Iul 2019   •   09:42

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a trimis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, două mesaje Ro-Alert turiştilor şi localnicilor din Băile Tuşnad, după ce s-a semnalat prezenţa unor urşi în staţiune.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, primul mesaj a fost trimis după ce cineva a sunat la 112 şi a anunţat că un urs se află în zona gării din Băile Tuşnad, iar al doilea mesaj a avertizat localnicii şi turiştii după ce s-a anunţat că un urs se află pe strada Carpaţi din oraş.

În ambele cazuri, s-a deplasat un echipaj de jandarmi, pentru îndepărtarea animalului, dar când aceştia au ajuns la faţa locului, ursul plecase în pădure.

De asemenea, zonele au fost asigurate de echipaje de la Ambulanţă sau de la SMURD.

Şi în noaptea de joi spre vineri, jandarmii au intervenit pentru alungarea unei ursoaice cu pui din Băile Tuşnad, a cărei prezenţă a fost anunţată la numărul de urgenţă 112. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close