Antena 3 CNN Actualitate Locale Metoda „accidentul” face din nou victime! Doi bărbați au fost reținuți. Află cum să te ferești

Metoda „accidentul” face din nou victime! Doi bărbați au fost reținuți. Află cum să te ferești

Metoda „accidentul” face din nou victime! Doi bărbați au fost reținuți. Află cum să te ferești
Sursa foto: Foto: flickr.com
de S.T.    |    21 Iul 2017   •   12:31

Doi bărbaţi au fost reţinuţi într-un dosar ce vizează înşelăciuni prin metoda „accidentul”.

Potrivit unui comunicat al IGPR remis vineri, Agerpres, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Iaşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătorie, au efectuat patru percheziţii, dintre care una la un penitenciar, iar trei la locuinţe din localităţile Iaşi, Bacău şi Holboca, vizate fiind persoane bănuite de comiterea ori complicitate la înşelăciuni prin metoda „accidentul”.

„Cei doi bărbaţi ar fi comis 5 infracţiuni de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune prin metoda accidentul”, precizează sursa citată.

„Din cercetări a rezultat că doi bărbaţi ar fi comis cinci infracţiuni de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune prin metoda accidentul. În urma percheziţiilor, au fost ridicate sume de bani, susceptibile a proveni din săvârşirea infracţiunilor, telefoane mobile, cartele SIM şi înscrisuri. În baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au reţinut cei doi bărbaţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, cu propuneri legale”, menţionează sursa citată.

METODA ACCIDENTUL. Pentru a preveni victimizarea prin această metodă, polițiștii recomandă cetățenilor să aibă în vedere următoarele aspecte:

Sunt vizate persoanele mai în vârstă, ai căror copii sau rude apropiate sunt plecate în străinătate ori mutate în alte localități din țară, care nu mai locuiesc cu ei. Această metodă presupune, în principal, utilizarea sau apelul la un număr de telefon fix.

Metoda utilizată este simplă și implică, de regulă, două persoane. Astfel, o persoană telefonează părinților și susține că este avocatul fiului familiei respective. Uneori, pentru credibilitate, o altă persoană se dă drept fiul, care vorbește, plângând sau neclar, apoi îl pasează la telefon pe avocat.

Înșelăciunea poate avea următorul scenariu: o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier grav și trebuie să plătească bani victimei, pentru a scăpa de întocmirea unui dosar penal și de pedeapsa cu închisoarea.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: metoda accidentul victime
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close