Antena 3 CNN Actualitate Locale Metoda folosită de o femeie pentru a scăpa de taxe, în Bihor. Detaliul care a adus-o în vizorul Poliţiei

Metoda folosită de o femeie pentru a scăpa de taxe, în Bihor. Detaliul care a adus-o în vizorul Poliţiei

O femeie, care administra o firmă în Bihor, a pus la cale o schemă pentru a scăpa de plata TVA-ului. Iată cum a fost descoperită.

Metoda folosită de o femeie pentru a scăpa de taxe, în Bihor. Detaliul care a adus-o în vizorul Poliţiei
Sursa foto: Profimedia
de Claudia Popovici    |    02 Sep 2023   •   20:45

Mai exact, o femeie de 47 de ani reprezentantă a unei societăți comerciale, aceasta este acuzată că a pus la punct un circuit evazionist prin care să nu mai plătească TVA. 

Potrivit procurorilor, timp de trei ani, între mai 2013 și mai 2016, femeia ar fi folosit firme-bidon – sau de sacrificiu în sarcina cărora transfera responsabilitatea achitării TVA.

Pentru asta, femeia a creat un circuit comercial și financiar fictiv, în domeniul achiziționării de mărfuri de la diferite societăți de către firma pe care o reprezenta.

Astfel ea a înregistrat în contabilitate peste 400 de facturi false, în valoare de aproape 2 milioane de lei, "în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului, în cuantum de 375.905 lei, reprezentând TVA dedus nelegal”, se arată într-un comunicat al Parchetului Bihor, citat de bihon.ro.

În acest context, la începutul acestui an, procurorii au pus sechestru pe bunurile femei și au poprit conturile acesteia pentru a se asigura că prejudiciul poate fi acoperit de către inculpată.

Dosarul de evaziune fiscală va fi judecat de Tribunalul Bihor, iar pentru fapta de care este acuzată inculpata Legea 241/2005 prevede pedepse cu închisoarea de la 2 la 8 ani sau amendă.

×
Subiecte în articol: Bihor femeie
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close