Antena 3 CNN Actualitate Locale Metoda vicleană a unui clujean, inspirată dintr-un film, de a adormi tineri pentru a-i jefui | Cum a fost prins

Metoda vicleană a unui clujean, inspirată dintr-un film, de a adormi tineri pentru a-i jefui | Cum a fost prins

Inspirat de un film, un clujean de 35 de ani a recurs la o metodă vicleană de a face rapid rost de nişte bani. Iată cum acționa şi cum a fost prins.

Metoda vicleană a unui clujean, inspirată dintr-un film, de a adormi tineri pentru a-i jefui | Cum a fost prins
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    26 Iun 2023   •   19:43

Potrivit anchetatorilor, bărbatul s-a inspirat dintr-un film pentru a prepara băuturi în care punea anumite substanțe. Victimele erau în special tineri de 20-30 de ani, cu care individul stabilea întâlniri pentru diverse scopuri. Astfel clujeanul a reuşit să sustragă ilegal peste 29.000 de lei. 

Totul s-ar fi întâmplat în perioada mai-iunie 2023, în diferite imobile situate în comuna Florești, acolo unde clujeanul a aplicat metoda pe trei tineri. 

"În urma consumului băuturii respective, aceștia ar fi intrat în stare de somnolență, iar bărbatul, profitând de această stare, le-ar fi sustras anumite bunuri, respectiv carduri bancare, telefoane mobile, articole de vestimentație, cauzându-le un prejudiciu total în valoare de peste 29.000 de lei”, se arată într-un comunicat citat de stiricluj.ro

De asemenea, conform cercetărilor efectuate, s-a constatat că acesta ar fi accesat și efectua operațiuni financiar-bancare în mod fraudulos, folosind cardurile sau aplicația bancară disponibilă pe telefoanele mobile sustrase. 

Planul viclean al bărbatului a ieşit la iveală în cursul dimineții de 23 iunie a.c, când polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară în cadrul căruia au identificat și ridicat mai multe mijloace materiale de probă, printre care cartele de telefonie mobilă, recipiente prevăzute cu pipetă, precum și alte bunuri de interes în cauză.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe  individ pentru 24 de ore, iar ulterior judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

×
Subiecte în articol: Cluj inselatorie victime
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close