Antena 3 CNN Actualitate Locale Un miel care a supraviețuit 36 de ore într-o conductă de gaz, salvat de pompieri, în Vaslui

Un miel care a supraviețuit 36 de ore într-o conductă de gaz, salvat de pompieri, în Vaslui

Un miel care a căzut într-o conductă de gaz dezafectată din Bârlad, județul Vaslui, unde a supraviețuit 36 de ore, a fost salvat astăzi de pompieri. Peste o parte a țevii era prăbușit un stâlp de electricitate.

Un miel care a supraviețuit 36 de ore într-o conductă de gaz, salvat de pompieri, în Vaslui
Sursa foto: vremeanoua.ro
de Claudia Popovici    |    02 Iun 2022   •   19:56

Potrivit ISU Vaslui, pompierii au intervenit pentru salvarea unui miel căzut într-o țeavă de gaz dezafectată, pe un teren viran din zona de nord a fabricii de rulmenți Bârlad.

Pompierii au găsit la fața locului un miel blocat în țeava care subtraversa un drum de pământ și era blocată la unul dintre capete. Țeava avea un diametru de circa 30 centimetri și se afla în pământ la o adâncime de un metru și jumătate, distanța dintre cele două capete fiind de aproximativ 18 metri.

Peste o parte a țevii era prăbușit un stâlp de electricitate.

„Inițial, pompierii au încercat să agațe mielul cu un dispozitiv folosit la salvarea animalelor căzute în puțuri, dar, animalul fiind unul destul de mic și speriat, reușea să se întoarcă în interiorul țevii și se deplasa spre capătul opus”, arată ISU Vaslui, citat de vremeanoua.ro

Pompierii au primit ajutorul autorităților locale, care au trimis în zonă un miniexcavator, care a săpat un șanț la adâncimea la care era îngropată țeava, după care aceasta a fost tăiată pe o lungime de circa un metru.

După mai multe încercări, mielul a putut fi agățat și evacuat, ulterior, animalul fiind predat proprietarului. Din cele declarate de acesta, mielul căzuse în țeava de gaz în urmă cu aproximativ 36 ore.

Intervenția pompierilor a durat aproximativ trei ore.

×
Subiecte în articol: miel salvat pompieri Vaslui
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close