Antena 3 CNN Actualitate Locale Drama oamenilor care trăiesc de un an înghesuiţi într-o sală de sport din Miercurea Ciuc

Drama oamenilor care trăiesc de un an înghesuiţi într-o sală de sport din Miercurea Ciuc

Peste 100 de oameni din Miercurea Ciuc ale căror locuinţe au fost distruse de un incendiu puternic trăiesc de mai bine de un an în condiţii greu de imaginat, înghesuiţi într-o sală de sport din oraş.

Drama oamenilor care trăiesc de un an înghesuiţi într-o sală de sport din Miercurea Ciuc
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    12 Ian 2022   •   20:12

Nimeni nu s-a preocupat de soarta lor - de cum se spală, cum mănâncă şi de fapt cum îşi duc viaţa acolo.

Incendiul din luna ianuarie a anului trecut care a afectat locuinţele comunităţii de romi din cartierul Şumuleu din Miercurea Ciuc a lăsat zeci de familii pe străzi. Oamenii au fost mutaţi atunci într-o sală de sport şi au fost nevoiţi să trăiască înghesuiţi şi în condiţii greu de imaginat.

La un an după tragedie, oamenii spun că vor să se întoarcă acasă

În urma incendiului, Guvernul a acordat un ajutor umanitar de urgenţă, constând în alimente şi materiale de strictă necesitate, în valoare de peste 300.000 de lei, dar a alocat municipalităţii şi suma de 4,4 milioane de lei pentru ajutorarea familiilor sinistrate. Cu toate astea, oamenii spun că s-au săturat să trăiască aşa.

Autorităţile au găsit o soluţie iar în următoarea perioadă persoanele urmează să fie mutate într-un centru de criză.Terenul pe care urmează să fie construit centrul dedicat familiilor afecate se află în administratia Consiliul Local.

Pe lângă cele 40 de containere, unde vor locui peste 100 de persoane, vor fi amplasate şi 12 centre de utilităţi, unde se vor asigura condiţii pentru igiena personală a oamenilor. 

×
Subiecte în articol: miercurea ciuc sala sport incendiu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close