Antena 3 CNN Actualitate Locale Mii de elevi din mediul rural vor merge, în premieră, la muzeele din Galaţi

Mii de elevi din mediul rural vor merge, în premieră, la muzeele din Galaţi

Mii de elevi din mediul rural vor merge, în premieră, la muzeu. Participanții vor avea transportul și masa asigurate de organizatori. În prima etapă a programului care va începe săptămâna viitoare la muzee vor merge copii din cinci comune gălățene.

Mii de elevi din mediul rural vor merge, în premieră, la muzeele din Galaţi
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    13 Mai 2022   •   16:59

 Este vorba despre copii care provin din familii cu posibilități financiare reduse care au fost incluși în cadrul unui program finanțat de la bugetul județean.

Peste 4.500 de elevi de clasa a VI-a și a VII-a, care învață la școli din mediul rural și din orașele Tecuci, Târgu Bujor și Berești, vor vizita gratuit toate muzeele din subordinea Consiliului Județean Galați. Vizitele vor începe săptămâna viitoare și vor ține până la sfârșitul anului școlar.

Cei mai mulți dintre copiii incluși în program nu au fost niciodată la muzeu, au stabilit organizatorii.

Elevii vor vizita Complexul Muzeal de Științele Naturii, Grădina Botanică, Grădina Zoologică, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă Vizuală, Muzeul Satului și Muzeul Pescăresc.

„Mii de elevi, alături de însoțitori, vor avea un super program la Complexul Muzeal de Științele Naturii, acolo vor descoperi acvariile, se vor plimba prin Grădina Botanică și vor vedea mii de plante aduse la Galați din colțuri îndepărtate ale lumii.

De asemenea, vor vedea obiecte vechi de mii de ani la Muzeul de Istorie, vor intra în fascinanta lume a culorilor la Muzeul de Artă Vizuală, vor vizita Grădina ZOO și celelalte două muzee din Pădurea Gârboavele, Muzeul Satului și Muzeul Pescăresc”, a anunțat șeful Cosiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Participanții vor avea transportul și masa asigurate de organizatori. În prima etapă a programului care va începe săptămâna viitoare la muzee vor merge copii din cinci comune gălățene.

Noaptea Muzeelor 2022. Lista cu instituțiile de cultură care își deschid porțile pentru vizitatori

Noaptea Muzeelor 2022, eveniment organizat la nivel naţional, va avea loc sâmbătă, 14 mai 2022. Primăria Generală a Capitalei anunță că 22 de instituții de cultură din subordinea sa își deschid porțile în Noaptea Muzeelor, cu expoziții, spectacole de muzică și teatru, recitaluri, prezentări interactive și tururi ghidate ale unor case memoriale din București.

Noaptea Muzeelor 2022, a 18-a ediţie a evenimentului, propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte, tururi ghidate, dar şi surprize pentru copii.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Municipiului București şi instituţiile de cultură din subordine, se alătură Nopţii Europene a Muzeelor şi își așteaptă vizitatorii în data de 14 mai cu expoziții, spectacole de muzică și teatru, recitaluri, prezentări interactive și tururi ghidate ale unor case memoriale din Capitală.

Linie specială de transport public pentru Noaptea Muzeelor

Totodată, pentru a veni în întâmpinarea bucureştenilor şi turiştilor, special pentru acest eveniment, Primăria Capitalei, prin TPBI şi STB, a înfiinţat linia specială de transport public, 362 - care va funcţiona în noaptea de 14 mai, pe traseul Piaţa Presei, Arcul de Triumf, Piaţa Romană, Bd. Nicolae Bălcescu, Piaţa Unirii (conform hărţii ataşate) de la 19.00 până la 20.00.

 

×
Subiecte în articol: Galați copii muzeu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close