Antena 3 CNN Actualitate Locale Militar condamnat pe viață, eliberat din Penitenciarul Focșani. Mai avea de executat 99 de ani de închisoare

Militar condamnat pe viață, eliberat din Penitenciarul Focșani. Mai avea de executat 99 de ani de închisoare

Militar condamnat pe viață, eliberat din Penitenciarul Focșani. Mai avea de executat 99 de ani de închisoare
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
01 Iun 2017   •   10:33

Un militar care în 1996 a dezertat din unitatea în care efectua stagiul militar și a omorât doi polițiști, fusese condamnat pe viață, dar a fost eliberat din Penitenciarul Focșani, potrivit libertatea.ro.

„În baza art.59 C.p.1969 admite ca întemeiată propunerea de liberare condiţionată, formulată de Penitenciarul Focsani privind petentul condamnat Cotea Laurențiu Gabriel. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului din executarea restului din pedeapsa de 99 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.49/2014 a Tribunalului Vrancea. (…) atrage atenţia condamnatului asupra consecinţelor nerespectării condiţiilor liberării condiţionate, pentru pedeapsa rămasă neexecutată. (…) Cu drept de contestaţie, în termen de 3 zile de la comunicare pentru procuror si condamnat. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 februarie 2017”, este soluția judecătorilor focșăneni din luna februarie.
 
Pentru că nu a fost depusă contestație, hotărârea din 13 februarie a rămas definitivă, iar bărbatul a fost liberat condiționat.

În 1997, Secţia Militară a Curţii Supreme de Justiţie a decis ca Laurenţiu Cotea să stea după gratii pentru tot restul vieţii, după ce în dimineaţa zilei de 2 mai 1996 a dezertat din unitatea militară din București în care îşi satisfacea stagiul militar şi a împuşcat mortal doi sergenţi de poliţie .

×
Subiecte în articol: militar condamnat inchisoare gratii executat
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close