Antena 3 CNN Actualitate Locale A fost redeschis drumul Osiei, care face legătura cu comuna Chiajna

A fost redeschis drumul Osiei, care face legătura cu comuna Chiajna

Veşti bune pentru pentru locuitorii cartierului Militari, una dintre cele mai aglomerate zone din Bucureşti, pe unde se iese spre autostrada A1. De astăzi, traficul se mai relaxează după ce Drumul Osiei, care face legătura cu comuna Chiajna, a fost redeschis.

de Alexandra Dima    |    25 Mai 2024   •   17:45

Drumul Osiei, cel care leagă Sectorul 6 de comuna Chiajna, este gata în totalitate, al doilea tronson fiind inaugurat astăzi. Dintr-o stradă aflată într-o stare avansată de degradare, îngustă, plină de gropi și de noroaie, a fost transformată într-una civilizată, spațioasă, cu trotuare și piste de biciclete, care respectă toate standardele de calitate.

"În acest moment avem un drum pe care nu mai este nevoie să intervină ani de zile, pentru că totul este făcut ca la carte. Avem utilităţi, avem apă, canal, trase, avem electricitate, avem gaze, netcity. Toate utilitatile sunt în subteran, sunt foarte bine facute. Avem trotuare, asta este important pentru ca nu aveau nici trotuare.
În acest moment am dat drumul la lucrări şi se va circula mult, mult mai bine.", a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

După ce în toamna anului trecut a fost inaugurat primul tronson al Drumului Osiei, lung de 600 de metri, iată că azi a fost dată în folosință și bucata rămasă, de aproape 300 de metri. Lucrările ar fi trebuit să fie gata din 2023, însă au fost blocate de o societate care a atacat exproprierile. După rezolvarea litigiului, lucrările la tronsonul doi au început în februarie 2024 și au fost finalizate azi, după trei luni.

În continuarea tronsonului I, și această bucată de drum are câte o bandă pe sens, trotuare cu lățime variabilă (1,5 – 3 metri) și piste de biciclete pe ambele sensuri, late de câte 1,5 metri.

Aproape 20 milioane de lei a costat modernizarea Drumului Osiei.

×
Subiecte în articol: Chiajna militari drumul osiei
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Elena Lasconi și-a anunțat candidatura la șefia USR și la prezidențiale
x close