Antena 3 CNN Actualitate Locale Ministrul Agriculturii anunță care este cea mai afectată zonă din România din cauza caniculei: "Cultura este pierdută în totalitate"

Ministrul Agriculturii anunță care este cea mai afectată zonă din România din cauza caniculei: "Cultura este pierdută în totalitate"

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a precizat astăzi, la Antena 3, care este zona cea mai afectată de caniculă din țara noastră. Acesta spune că în unele regiuni ale României culturile au fost deja complet compromise.

Ministrul Agriculturii anunță care este cea mai afectată zonă din România din cauza caniculei: "Cultura este pierdută în totalitate"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    09 Iul 2022   •   17:02

"Cea mai afectată zonă din cele văzute de mine direct este Vrancea. Am fost la Brăila, la Galați, la sistemele de irigații. Din nefericire am regăsit stadiul din 2019 privind executarea sistemului de irigații", a declarat Petre Daea, la Antena 3.

"Această situație i-a determinat pe mulți fermieri să nu poată să folosească sursă de apă care există în mod natural, neavând posibilitatea prin sistem ea să fie pompată și să ajungă la rădăcina plantei.

În unele zone, indiferent ce cantitate de apă vine, cultură este pierdută. Pierderea este în totalitate", a mai spus Ministrul Agriculturii.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close