Antena 3 CNN Actualitate Locale Ministrul Apărării a premiat participarea studenților militari la Festivalul de Teatru de la Sibiu

Ministrul Apărării a premiat participarea studenților militari la Festivalul de Teatru de la Sibiu

Comandantul Academiei Forțelor Terestre (AFT) Sibiu, generalul de brigadă prof.univ. dr. ing. Ghiță Bârsan, a fost premiat, sâmbătă, în cadrul Galei Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) pentru parteneriatul cu Teatrul, premiul fiind acordat de ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a premiat participarea studenților militari la Festivalul de Teatru de la Sibiu
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    02 Iul 2022   •   23:50

Spectacolul studenților militari, intitulat „Folk și joc din tranșee-Manifest pentru pace” a fost inclus în agenda oficială a Festivalului Internațional de Teatru și Film de la Sibiu și a fost unul dintre cele mai bine primite de public.

Conducerea Festivalului Internațional de Teatru și Film de la Sibiu i-a oferit un premiu special comandantului AFT Sibiu, Ghiță Bârsan, pentru parteneriatul în dezvoltarea secțiunii speciale dedicat Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

Premiul i-a fost înmânat de către ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

„În premieră, studenții militari ai Academiei Forțelor Terestre, frumoși la suflet și la chip, invitați să fie parte a minunatului proiect sibian al artelor spectacolului - FITS, ne-au scos din tranșeele fostelor războaie și ne-au călăuzit pașii într-un minunat spectacol-manifest pentru pace!

Așa cum știu ei mai bine, înlocuind trăgaciul armei cu corzile chitarei, catifelând numai pentru voi, în cântec, vocile asprite și îmblânzind cadența marșului în freamătul călușului, ponturilor și bătutelor feciorești.

Se vor întoarce pentru voi, tineri ai războiului, să vă condamne iar și iar la viață, seară de seară, printre pietre și arbori, acasă la ei sau acasă la voi, acolo unde au fost primiți atât de frumos...” a povestit colonelul în rezervă Marius Popența.

Participarea acestora la Festivalul Internaţional de Teatru este o poveste de succes, care a început în urmă cu două luni, atunci când directorul FITS, Constantin Chiriac, invitat să participe la festivalul de poezie pe care Academia îl organizează anu, a fost impresionat de prestația studenților și i-a provocat să pregătească un program artistic care să fie parte a FITS.

A urmat o perioadă de creație, una de punere în scenă şi de validare a acestuia de către o echipă din cadrul Teatrului.

Studenții militari au pregătit un spectacol inedit, la care a reuşit de fiecare dată să strângă foarte mulţi spectatori şi, mai mult de atât, să-i determine să fie parte integrantă a acestuia.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close