Antena 3 CNN Actualitate Locale Două minore ar fi fost luate din plasament şi duse să întreţină relaţii cu şeful CJ Giurgiu. "Au stat acolo destule ore", spune un angajat

Două minore ar fi fost luate din plasament şi duse să întreţină relaţii cu şeful CJ Giurgiu. "Au stat acolo destule ore", spune un angajat

Abuzuri sexuale şi minore însărcinate în centrele de plasament din Giurgiu. Două surori minore ar fi fost luate din plasament şi duse să întreţină relaţii cu şeful CJ Giurgiu.

Două minore ar fi fost luate din plasament şi duse să întreţină relaţii cu şeful CJ Giurgiu. "Au stat acolo destule ore", spune un angajat
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2023   •   19:58

Abuzuri sexuale şi minore însărcinate în centrele de plasament din Giurgiu. Şeful CJ Giurgiu ar fi "dezvoltat legături de ataşament" cu două dintre fetele care au rămas însărcinate: le dădea bani şi le aducea des în sediul consiliului judeţean. Preşedintele se apără şi spune că doar a ajutat fetele, scrie observatornews.ro.

"Lua aceleaşi fete, cele două surori. La Consiliul Judeţean au fost duse şi au stat acolo destule ore", spune un angajat de la Protecţia Copilului.

"Nu este o legătură în genul celor insinuate", a declarat Dumitru Beianu, preşedinte CJ Giurgiu. Acuzaţiile au apărut în toamna anului trecut.

"Am solicitat direcţiei o scurtă informare, nu ne era foarte clar drept pentru care n-am aşteptat, m-am autosesizat şi am trimis controlul", a declarat Elena Tudor, preşedinte ANPDCA.

Descoperirile au fost şocante: una dintre fete era însărcinată, iar cealaltă avortase cu doar câteva luni înainte.

"Au fost identificate (...) cu sarcină în evoluţie şi (…) care a fost însărcinată în cursul anului 2022. (...) În niciunul dintre registrele de evidenţă prezentate reprezentanţilor ANPDCA nu există informări referitoare la aceste sarcini", se arată la pagina 9 a raportului.

Reporterii Observator au intrat în posesia raportului care arată că abuzurile au început la vârste fragede. "DGASPC nu a sesizat organele de poliţie cu privire la posibilul abuz asupra fetei când avea 15 ani", se arată la pagina 11.

"Este menţionat că faţă de două minore din cămin, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu "a dezvoltat legături de ataşament", se arată la pagina 2 a raportului. În urma controlului, Dumitru Beianu ar fi fost audiat, spun surse din anchetă. Neagă însă toate acuzaţiile. "Nu este o legătură în genul celor insinuate. Nu comentez, de unde ştie corpul de control că nu au vorbit şi cu mine. De unde ştie, au dedus din informaţiile recoltate de la alte persoane, ca să fiu politicos. De unde ştie corpul de control ce sentimente am avut eu", a declarat Dumitru Beianu, preşedinte CJ Giurgiu.

"Apropierea a început pe la sfârşitul anului 2021 venea şi le lua personal sau trimitea şoferul şi le lua cu maşina. Lua aceleaşi fete, cele două surori. La Consiliul Judeţean au fost duse şi au stat acolo destule ore, după care au venit pe rând. Au adus o fată şi după care pe a doua au adus-o destul de târziu", a declarat un angajat de la Protecţia Copilului.

"Niciun salariat nu avea curaj să se opună sau să întrebe unde au stat sau de ce au stat aşa de mult", a declarat un angajat de la Protecţia Copilului.

Situaţia de la DGASPC Giurgiu e acum pe masa anchetatorilor. 

×
Subiecte în articol: Giurgiu minore centru plasament
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close