Antena 3 CNN Actualitate Locale „Omul bun și pomul copt” au rămas fără noroc: Artistul-primar Mircea Rusu, condamnat pentru coruptie

„Omul bun și pomul copt” au rămas fără noroc: Artistul-primar Mircea Rusu, condamnat pentru coruptie

Fostul primar al comunei mureșene Band, cântărețul Mircea Rusu, a fost condamnat pentru corupție la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Sentința, pentru faptele comise în 2008, nu este definitivă.

„Omul bun și pomul copt” au rămas fără noroc: Artistul-primar Mircea Rusu, condamnat pentru coruptie
de Dana Musceleanu    |    19 Mai 2022   •   09:39

Tribunalul Mureș a pronunțat în 12 mai 2022 o primă sentință într-un dosar de corupție în care a fost trimis în judecată cântărețul Mircea Rusu, fost primar, timp de trei mandate, al comunei Band, județul Mureș. 

Mircea Rusu, cunoscut pentru hiturile „Omul bun și pomul copt” și „Iarba verde de acasă”, a fost trimis în judecată de DNA în anul 2017. El a fost acuzat că în cursul anului 2008 a primit mită peste 400.000 de lei (dintr-o promisiune de 800.000 de lei) pentru un contract de lucrări edilitare în valoare de peste opt milioane de lei.

„În perioada iulie - 12 august 2008, inculpatul Rus Mircea (n.r. noul nume al cântărețului), în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Band, judeţul Mureş, la diferite intervale de timp, a acceptat de la inculpatul Trofin Iulian, director al unei societăţi comerciale, promisiunea remiterii cu titlu de mită a sumei de 800.000 lei, în scopul atribuirii şi derulării în bune condiţii a unui contract de execuţie lucrări în valoare de 8.379.088,51 lei către o altă societate comercială de la care inculpatul Trofin Iulian urma să subcontracteze lucrările respective.

Mită de peste 400.000 lei

La data 23 septembrie 2008, contractul de execuţie lucrări a fost atribuit societăţii agreate, iar ulterior, până la data de 14 august 2009, inculpatul Rus Mircea a primit de la inculpatul Trofin Iulian, cu titlu de mită, în mai multe tranşe, suma totală de 400.000 lei. Pentru a ascunde şi pentru a disimula adevărata provenienţă a sumei menţionate anterior, inculpatul Rus Mircea a încheiat cu inculpatul Trofin Iulian un înscris sub semnătură privată intitulat contract de împrumut”, se arată în rechizitoriul DNA.

Mircea Rusu a mai fost acuzat că în calitate de primar al comunei Band a solicitat şi primit cu titlu de mită de la un administrator al unei societăţi comerciale, suma de 35.000 lei în scopul derulării în bune condiţii a aceluiaşi contract de lucrări.

Artistul-primar care mai are la activ o pedeapsă de un an și patru luni de închisoare cu suspendare, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare, fiind judecat după vechiul Cod Penal. 

Mircea Rusu va fi însă sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 ani și 6 luni. 

Sentinţa nu este încă definitivă, fiind supusă apelului. 

 

 

×
Subiecte în articol: Mircea Rusu Band condamnare Maramureș
Parteneri
Horoscop rune 29 mai-4 iunie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close