Antena 3 CNN Actualitate Locale Mirela Voicu, despre episcopul de Huşi: „El amenință cu difuzarea unor imagini în care sunt filmați și alți episcopi în situații similare”

Mirela Voicu, despre episcopul de Huşi: „El amenință cu difuzarea unor imagini în care sunt filmați și alți episcopi în situații similare”

Mirela Voicu, despre episcopul de Huşi: „El amenință cu difuzarea unor imagini în care sunt filmați și alți episcopi în situații similare”
Sursa foto: Foto: facebook.com/Episcopia-Huşilor
17 Aug 2017   •   15:59

Episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanul, ar putea fi exclus din rândul clerului Bisericii Ortodoxe Române, a afirmat joi purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

„Ceea ce a făcut Biserica convocând acest Sinod Permanent, care se convoacă pentru chestiuni destul de grave, din punctul meu de vedere, este un pas înainte. Nu avea cum să aibă o altă poziție Biesrica, pentru că este vorba despre un arhiereu. Din sursele mele, înțeleg că el este este cel care amenință acum cu difuzarea unor imagini în care sunt filmați și alți episcopi în situații similare cu cele în care a fost el filmat. El va juca tare, pentru că acest Consiliu Episcopal este format din episcopi, iar unii dintre ei poate nu sunt tocmai sfinți”, a spus Mirela Voicu, realizator emisiunea „Voi cu Voicu”.

„Finalul e foarte clar, fie își anunță retragerea, fie Sinodul cere caterisirea lui, iar asta înseamnă că îl trimite la treapta cea mai de jos a călugăriei”, a mai explicat Mirela Voicu.

Cazul Episcopului Corneliu Bârlădeanul a intrat în atenţia publică în luna iunie, când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoţi care l-ar fi şantajat cu darea în vileag a unor imagini compromiţătoare. Ulterior, filmul respectiv a apărut în spaţiul public.

 

×
Subiecte în articol: Mirela Voicu imagini filmare
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close