Antena 3 CNN Actualitate Locale Misiune inedită a pompierilor SMURD | Cum au reușit să salveze un "pui de bufniță" din ghearele pisicilor

Misiune inedită a pompierilor SMURD | Cum au reușit să salveze un "pui de bufniță" din ghearele pisicilor

Intervenție neobișnuită pentru echipajul SMURD pompieri din Galați, care au salvat din ghearele pisicilor ceea ce credeau a fi un pui de bufniță, care căzuse din copaci. 

Misiune inedită a pompierilor SMURD | Cum au reușit să salveze un "pui de bufniță" din ghearele pisicilor
Sursa foto: SMURD Galati
de Mia Lungu    |    21 Iun 2023   •   12:54

Misiunea a fost grea deoarece, scăpat de pisici, puiul s-a ascuns sub mașini și există riscul de a-l răni, în încercarea de a-l recupera. 

După ce l-au salvat, puiul a fost dus la centrul de reabilitare al faunei sălbatice din Focșani, de către un pompier ieșit din tură.

Biologii au indentificat puiul că fiind o cucuvea, pasăre din familia bufnițelor. Acestea sunt extrem de utile în orașe, deoarece mănâncă rozătoare.

Nici cântecul acestor păsări de noapte nu are de ce să ne sperie. Acesta este un strigat de împerechere și delimitare a teritoriilor, în nici un caz un semn rău. 

Citește și: A început recensământul berzelor albe din România | Aplicația prin care românii pot ajuta la colectarea datelor

În cazul în care sunt găsiți acești pui, de orice tip de bufniță, ciuf sau cucuvea, căzuți, fie trebuie urcați la loc în cuib, dacă se poate, fie trebuie anunțate autoritățile. Altfel vor deveni victimele pisicilor.

×
Subiecte în articol: pui de bufniță pisici pompieri SMURD Galați
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close