Antena 3 Actualitate Locale Imagini de coșmar în centre de carantină. Saltele pătate, mizerie fără margini, smântână cu mucegai, pereţi cu grăsime

Imagini de coșmar în centre de carantină. Saltele pătate, mizerie fără margini, smântână cu mucegai, pereţi cu grăsime

29 Apr 2020   •   10:29
Imagini de coșmar în centre de carantină. Saltele pătate, mizerie fără margini, smântână cu mucegai, pereţi cu grăsime

Saltele pătate, mizerie fără margini, smântână cu mucegai, pereţi cu grăsime, hote murdare cu grăsime arsă – este cee ace au găsit inspectorii ANPC în centre de carantină din Craiova și Turnu Măgurele. Amenzile depășesc 60.000 lei.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut mai multe controale la unitățile din Craiova care cazează și oferă servicii de catering pentru persoanele aflate în carantină.


La 3 societăți s-au găsit probleme majore, între care: nerespectarea condițiilor de depozitare a alimentelor, folosirea de materii prime expirate sau fără eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare, schimbarea stării termice a produselor, în spaţiile de pregătire a preparatelor culinare se foloseau ustensile depreciate, iar condiţiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

De asemenea, în urma verificării spațiilor de cazare aparținând uneia dintre societăți inspectorii au găsit lenjerie, saltele și perne pătate, neigienizate și mizerie în camere. Societățile au primit amenzi de 48.000 lei și au fost închise pe o perioadă de până la 6 luni.

De asemenea, ANPC s-a autosesizat în urma unei postări de pe Facebook privind mâncarea primită de carantinați în județul Teleorman, iar în urma verificărilor făcute la o firmă din Turnu Măgurele, care se ocupă de pregătea hranei s-au găsit: materii prime expirate, fără eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare, produse din carne care ar trebui păstrate la temperaturi de refrigerare, acestea fiind congelate.

Societatea a fost sancționată cu 20.000 lei, iar mâncarea a fost confiscate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close