Antena 3 CNN Actualitate Locale Moaștele Sfintei Ana au ajuns la Catedrala din Alba Iulia. Sute de credincioși au venit să se închine la mama Maicii Domnului

Moaștele Sfintei Ana au ajuns la Catedrala din Alba Iulia. Sute de credincioși au venit să se închine la mama Maicii Domnului

Moaștele Sfintei Ana au fost aduse la Catedrala din Alba Iulia, iar sute de credincioși așteaptă să se închine la mama Maicii Domnului.

Moaștele Sfintei Ana au ajuns la Catedrala din Alba Iulia. Sute de credincioși au venit să se închine la mama Maicii Domnului
Sursa foto: Radio Reîntregirea | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2023   •   18:20

Moaștele Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, au fost aduse miercuri, 26 iulie, la Catedrala din Alba Iulia.

Procesiunea a început în fața catedralei, apoi, preoții alături de crecincioși au înconjurat lăcașul de cult cu racla în care se află moaștele.

"Nădăjduim că venirea Sfintei Ana la noi este sămânța pe care ea a dorit să o planteze în pământul acestei țări și care va aduce roade în viețile noastre, ale celor care o iubim.

Vă așteptăm cu drag să fiți părtași împreună cu noi la această mare bucurie!”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia.

Citește și: Calendar ortodox 25 iulie 2023. Sărbătoare pentru creştini de Adormirea Sfintei Ana

Moaștele vor fi puse la închinare, la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, începând cu ora 16:00 până la orele 20:00, în funcție de numărul închinătorilor.

Ulterior, Sfintele Moaște vor fi mutate la Mănăstirea Oașa, unde vor sta până pe 27 iulie, când vor fi puse la închinare de Hramul Mănăstirii Oașa, "Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”.

Sfânta Ana, mama Maicii Domnului

Potrivit tradiției și legendelor religioase, Sfânta Ana este mama Fecioarei Maria, informațiile despre ea fiind însă limitate.

Cu toate acestea, în unele scrieri apocrife (cărți religioase non-canonice), cum ar fi Protoevanghelia lui Iacov și Evanghelia Pseudo-Matei, se găsesc referiri la Ana ca mama Mariei.

În diferite icoane și reprezentări artistice, Ana este adesea înfățișată alături de Maria și Iisus Hristos.

În tradiția catolică, Sfânta Ana este venerată ca patronă a femeilor însărcinate și a bunicilor, în timp ce în tradiția ortodoxă, ea este cunoscută sub numele de "Ana cea Stăpână” și este considerată ocrotitoarea familiei și a femeilor care doresc să devină mame, potrivit alba24.ro.

×
Subiecte în articol: Sfânta Ana moaste Alba Iulia
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close