Antena 3 CNN Actualitate Locale "S-a terminat cu BOR! Dracul a îmbătrânit foarte tare!" | Un preot dat afară de Arhiepiscopie ține slujbe în sufragerie, în compania unor moaște, la Târgu Jiu

"S-a terminat cu BOR! Dracul a îmbătrânit foarte tare!" | Un preot dat afară de Arhiepiscopie ține slujbe în sufragerie, în compania unor moaște, la Târgu Jiu

Un preot pe care Arhiepiscopia Craiovei l-a dat afară din parohia de la Târgu Jiu a decis să-și continue la el acasă misiunea de a purta în lume cuvântul lui Dumnezeu și de a-i duce spre mântuire pe enoriași.

"S-a terminat cu BOR! Dracul a îmbătrânit foarte tare!" | Un preot dat afară de Arhiepiscopie ține slujbe în sufragerie, în compania unor moaște, la Târgu Jiu
Sursa foto: Cosmin Barză / Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Dec 2023   •   13:10

Este vorba de părintele Cosmin Barză.

Vina lui este că este divorțat și că intrat în conflict cu mai marii Arhiepiscopiei.

"Preotul divorțat nu mai poate să slujească, din considerente canonice, într-o parohie. Nu poate să fie un exemplu pentru comunitate.

Reprezentantul Arhiepiscopiei Craiovei: "Poate să aducă sminteală oamenilor care îl cred pe cuvânt!"

Există motive de neascultare prin declarațiile pe care le-a făcut, inclusiv pe Facebook, și care au denigrat biserica în contextul mediatic online.

Poți să aduci sminteală oamenilor care te cred pe cuvânt", susține preotul Ioniță Apostolache, reprezentant al Arhiepiscopiei Craiovei.

Însă Cosmin Barză consideră că acțiunile împotriva sa au fost abuzive.

El ar putea, teoretic, să revină în parohie dacă dă dovadă de pocăință şi după o cercetare disciplinară amănunțita. 

Barză nu vrea însă să-și ceară iertare față de șefii de la Craiova.

Preotul Cosmin Barză: "S-a terminat cu BOR! Dracul a îmbătrânit foarte tare!"

"S-a încheiat cu BOR. Nu eu am ales, ei au hotărât așa. Mi-au spus că, dacă îmi voi cere iertare față de ei, pentru că i-am denigrat... Dar nu aș face altceva decât să îi pun pe ei într-o lumina bună și să mă prezinte în față oamenilor ca pe un om instabil. Le-ar veni mănușă asta (...)

Nu aș fi un caz unic, ei au experiență în domeniu. Știți, dracul a îmbătrânit foarte tare și face răutăți peste așteptările noastre", a spus Barză, conform observatornews.ro.

Preotul mărturisește că vrea să construiască o biserică în curtea sa și spune că va merge în casele credincioșilor de Crăciun și de Bobotează.

Potrivit sursei citate, enoriașii sunt de partea lui Cosmin Barză și nu vor să audă de înlocuitorii trimiși de mai marii bisericii.

Preotul Cosmin Barză: "Sfinții Marcian și Martirie. Moaște primite de la un notar!"

Între timp, Patriarhia Română a comunicat că Arhiepiscopia Craiovei e datoare să facă pace în parohia din Târgu Jiu, și nu să o dezbine.

Legat de moaștele pe care le prezintă credincioșilor, la el acasă, unde ține și Sfânta Liturghie, Barză spune că le-a primit, nu le-a inventat.

"Sfintele moaște trimise de un notar, Sfinții Marcian şi Martirie. Nu le-am inventat eu, ele există", susține preotul.

Observator News mai notează că predicile lui Cosmin Barză sunt pline de săgeți către conducerea Bisericii Ortodoxe Române.

"Dorim să ne îngrădim de erezia ecumenismului ce este astăzi propovăduită de BOR" și "Dorim să ne solidarizăm în lupta cu abuzurile ce se petrec în Mitropolia Olteniei" sunt doar două exemple reținute de sursa citată.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close