Antena 3 CNN Actualitate Locale "O misiune atipică". Mobilizare impresionantă de forțe pentru salvarea unui bărbat de 400 de kilograme, care a suferit un accident vascular

"O misiune atipică". Mobilizare impresionantă de forțe pentru salvarea unui bărbat de 400 de kilograme, care a suferit un accident vascular

Zeci de pompieri, paramedici, medici și asistenți din cadrul ISU București-Ilfov și-au unit forțele pentru salvarea unui bărbat de aproximativ 400 de kilograme, care a suferit un accident vascular.

"O misiune atipică". Mobilizare impresionantă de forțe pentru salvarea unui bărbat de 400 de kilograme, care a suferit un accident vascular
Sursa foto: DSU Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2023   •   20:50

Peste 20 de salvatori, pompieri, paramedici, medici și asistenți ISU București Ilfov și UPU-SMURD Floreasca au intervenit, luni, 10 iulie, pentru salvarea unui bărbat diagnosticat cu obezitate morbidă, de aproximativ 400 kilograme, care acuza dificultăți locomotorii.

"Împreună, pentru a salva o viață! O misiune atipică, cu angrenaj impresionant de forțe a avut loc astăzi, în București, unde, peste 20 de salvatori, pompieri, paramedici, medici și asistenți din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, respectiv UPU-SMURD Floreasca au intervenit pentru salvarea unui bărbat diagnosticat cu obezitate morbidă, de aproximativ 400 kg, care acuza dificultăți locomotorii”, transmite ISUBF.

Echipajele medicale SMURD au constatat că bolnavul suferise un accident vascular, acesta fiind transportat de urgență la spital, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

"Dificultatea misiunii a constat în extragerea bărbatului și transportarea acestuia până la autospeciala transport victime multiple, aflată în dotarea pompierilor salvatori.

Citește și: Când vor fi finalizate lucrările de la Cazinoul din Constanța. Ministrul Dezvoltării: "Vom avea un obiectiv care va fi pus la dispoziția tuturor"

Astfel, pentru soluționarea acestui caz dificil, au fost dislocate patru autospeciale cu apă și spumă, două autospeciale transport victime multiple, o autoscară, o descarcerare grea , o ambulanță SMURD terapie intensivă mobilă, toate fiind încadrate cu peste 20 de salvatori.

Bărbatul a fost transportat în siguranță la o Unitate de Primiri Urgențe, în vederea evaluării, monitorizării și aplicării procedurilor medicale specifice în vederea oferirii unui tratament adaptat nevoilor pacientului”, se mai arată în comunicat, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: obez salvat București
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close