Antena 3 CNN Actualitate Locale Scene la limita irealului și a tragediei | Momentul în care o mamă își duce fiul să hrănească un urs pe Transfăgărășan

Scene la limita irealului și a tragediei | Momentul în care o mamă își duce fiul să hrănească un urs pe Transfăgărășan

O mamă și-a luat copilul și s-a dus spre un urs liber pe Transfăgărșan pentru a-l hrăni.Totul s-ar fi putut transforma într-o tragedie, după ce animalul sălbatic s-a repezit la ei. Momentul a fost surprins într-un material video.

Scene la limita irealului și a tragediei | Momentul în care o mamă își duce fiul să hrănească un urs pe Transfăgărășan
de Ioana Mircea    |    21 Aug 2023   •   21:21

Un copil în jurul vârstei de 10 ani a fost încurajat de mama lui să meargă împreună cu ea să hrănească un urs liber pe Transfăgărășan.

Momentul a fost surprins video, iar în imagini se poate vedea cum cei doi se duc spre urs și chiar la un metru distanță ursul se repede spre ei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Copilul fuge speriat, însă mama rămâne pe poziții și caută mâncare în punga pe care o ținea în mână pentru a-i da animalului să mănânce. Găsește ceva și îi aruncă ursului. În acel moment, ursul se oprește și începe să mănânce.

Citește și: Un urs şi o vulpe au luat cina împreună la o pubelă de gunoi din Păltiniş

Clipul a ajuns viral pe internet iar gestul a fost intens criticat. Totodată,președintele executiv al Asociației Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România a tras un semnal de alarmă.

"Este o inconștiență crasă! În astfel de situaţii, nu există șanse de supraviețuire decât foarte mici şi acelea cu consecințe extrem de grave. Pe lângă asta este o contravenție. Nu are voie să hrănească animalele sălbatice, niciun fel de animal sălbatic fără acordul gestionarului fondului cinegetic, cu atât mai mult urșii a căror hrană complementară este interzisă să fie administrată prin lege”, a declarat Mugurel Drăgănescu, potrivit euronews.ro.

×
Subiecte în articol: hranit urs Transfăgărășan
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close