Antena 3 Actualitate Locale Momente de panică în Harghita! Un bărbat s-a trezit faţă în faţă cu patru urși. Unul dintre aceştia l-a atacat

Momente de panică în Harghita! Un bărbat s-a trezit faţă în faţă cu patru urși. Unul dintre aceştia l-a atacat

19 Sep 2018   •   19:57
Momente de panică în Harghita! Un bărbat s-a trezit faţă în faţă cu patru urși. Unul dintre aceştia l-a atacat

Un bărbat din comuna Cârţa a ajuns la spital miercuri după-amiază după ce a fost atacat de un urs în timp ce mergea cu bicicleta pe lângă un lan de porumb.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Harghita a informat că Prezsmer Zoltán se deplasa cu bicicleta spre domiciliu, când din lanul de porumb i-au ieşit în faţă patru urşi.

"Bărbatul s-a speriat, a căzut de pe bicicletă, trei dintre urşi s-au îndepărtat, însă unul l-a atacat şi l-a muşcat de picior şi de fund", se arată în comunicatul Consiliului Judeţean Harghita, unde se precizează că victima a fost internată, "cu multiple plăgi muşcate, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc". Bărbatul a spus, citat de Biroul de Presă al CJ, că în lanul de porumb ar fi fost opt urşi.

Medicul-şef al Unităţii de Primiri Urgenţe - SMURD din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Kacsó Jolán, a declarat pentru AGERPRES că bărbatul are "mici plăgi escoriate zgâriate pe picioare şi fese" şi nu a necesitat nicio intervenţie, fiind trimis la secţia de boli infecţioase, pentru administrarea vaccinurilor specifice.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a făcut apel la ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, ca solicitările înaintate de asociaţii de vânătoare din zona Ciucul de Sus şi care au primit aviz negativ să fie reanalizate iar în cazul incidentului de miercuri a cerut eliberarea de urgenţă a autorizaţiei de intervenţie.

"Am luat legătura cu asociaţia de vânătoare în raza căreia s-a întâmplat incidentul, care, în cursul acestei seri, se va deplasa la faţa locului, urmând ca mâine să depună documentaţia necesară în vederea intervenţiei în cazul acestui urs periculos. (...) A sosit toamna iar din experienţa anilor trecuţi ştim că în apropierea lanurilor de porumb se înmulţesc în această perioadă atacurile urşilor. Este nevoie urgentă de stabilirea unei cote de prevenţie, astfel se vor putea preveni situaţiile ca aceasta. Este vorba de siguranţa vieţii omeneşti", a afirmat Borboly Csaba, citat în comunicatul menţionat.

Preşedintele CJ Harghita consideră că un aspect important este şi "demararea activităţii grupului judeţean de lucru care să se ocupe de gestionarea carnivorelor mari", care, la nivel local, să poată lua deciziile ce vizează asigurarea siguranţei vieţii omeneşti, până la punerea în aplicare a planului naţional de acţiune. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Harghita SMURD atacat ursi

Coaliţia a ajuns la o înţelegere

 

 

Cum se vor calcula facturile la energie şi ce prevede programul Rabla pentru becuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close