Antena 3 CNN Actualitate Locale Monument dedicat victimelor pandemiei din întreaga ţară, pe Muntele Tâmpa

Monument dedicat victimelor pandemiei din întreaga ţară, pe Muntele Tâmpa

Pe muntele Tâmpa va fi ridicat un sanctuar în memoria care au plecat dintre noi răpuşi de COVID-19, fără cuvenitele slujbe religioase.

Monument dedicat victimelor pandemiei din întreaga ţară, pe Muntele Tâmpa
Sursa foto: bzb.ro
de Dana Musceleanu    |    07 Noi 2022   •   09:25

Mai multe organizaţii civice din Braşov, sub egida Ordinului Militar Sfânta Maria – Creştin Ortodox, vor să cinstească memoria victimelor COVID care au fost înmormântate în perioada de restricţii, fără cuvenitele slujbe religioase.

Pe Muntele Tâmpa, în locul unde a străjuit statuia lui Arpad, se intenţionează ridicarea unui monument comemorativ ce ar urma să aibă o formă simbolică: două palme pe care arde o lumânare. Pe soclu vor fi notate numele tuturor celor care au decedat de COVID în acea perioadă, indiferent de confesiunea lor religioasă.

De asemenea, în grota din vârful masivului ar urma să fie aşezată, într-un paraclis, o icoană a Maicii Domnului, care a fost declarată de către Biserica Ortodoxă Română drept protectoare a Braşovului.

Astfel, Muntele Tâmpa ar urma să devină un loc de binecuvântare şi de pelerinaj, notează presa locală.

Iniţiativa amenajării paraclisului Maicii Domnului şi a sanctuarului dedicat victimelor COVID a fost înaintată Consiliului Local Braşov în vederea aprobării şi obţinerii avizelor necesare efectuării amenajărilor.

Pe 5 octombrie, cu ocazia „Moşilor de toamnă”, pe Tâmpa, a fost organizată o slujbă de sfinţire a locului, precum şi un parastas pentru cei adormiţi. Sute de persoane participat la ceremonie iar, prin rotaţie, au trecut şi s-au închinat şi la peştera Fecioarei Maria. 

×
Subiecte în articol: Brașov Tampa pandemie
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close