Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi muncitori au căzut cu tot cu schelă de la etajul trei, în Mureş | Sute de kilograme de materiale s-au prăbuşit în stradă

Doi muncitori au căzut cu tot cu schelă de la etajul trei, în Mureş | Sute de kilograme de materiale s-au prăbuşit în stradă

Doi muncitori din Târgu Mureş au căzut ieri cu tot cu schelă de la etajul trei. Odată cu ei, sute de kilograme de materiale şi contragreutăți au căzut în stradă.

Doi muncitori au căzut cu tot cu schelă de la etajul trei, în Mureş | Sute de kilograme de materiale s-au prăbuşit în stradă
Sursa foto: radiomures.ro
de Ioana Mircea    |    Sorin Tantos    |    23 Mar 2023   •   09:22

Doi bărbaţi din Târgu Mureş au trecut ieri, în jurul orei 16.00, prin clipe de groază când schela culisabilă pe care erau, aflată în dreptul etajului 3, s-a desprins de la un capăt și a căzut în gol.

Bărbații în vârstă de 32 și 42 de ani acționau motoarele electrice de la capete și transportau pe bloc contragreutăți care urmau să fie folosite la ancorarea schelei culisabile. Aceste contragreutăți, fiecare de câte 25 kg trebuiau să fie duse pe casa scării.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Greșeala muncitorilor a fost că au supraîncărcat sistemul de transport, astfel că sistemul de fixare, care nu avea suficiente contra greutăți a alunecat de pe bloc și a ajuns în stradă.

Citeşte şi: Accident teribil în Ialomiţa! Un autocar plin cu pasageri s-a răsturnat în şanţ. 11 persoane au făcut atacuri de panică

Totodată, accidentul a reprezentat un pericol uriaș pentru cei care treceau prin zonă. Sute de kilograme de contragreutăți au căzut de pe blocul cu patru etaje în stradă. Odată cu asta și marginea stângă a schelei a căzut în gol. Muncitorii care se aflau pe schelă au căzut de la aproximativ 8 metri în gol.

Trei echipaje de pompieri ale detașamentului Târgu Mureș ce încadrează o autospecială de stingere o autoscară mecanică de intervenție și lucru la înălțimi și o ambulanță SMURD C1 s-au deplasat de urgență la locul faptei.

Cei doi muncitori au fost preluaţi de echipajele SMURD și SAJ care i-au transportat la spital pentru investigații suplimentare cu suspiciune de multiple fracturi.

"Este vorba de doi pacienți de sex masculin de 32, respectiv 42 de ani care au căzut de la aproximativ 8 metri înălțime de pe o schelă care s-a dezechilibrat. Momentan se află sub investigații imagistice iar starea lor este stabilă momentan. Aceștia sunt conștienți amândoi", a declarat Liliana Ciobanu, medic primar UPU SMURD Târgu Mureș.

De asemenea, polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s a produs incidentul.

×
Subiecte în articol: Târgu Mureș
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close