Antena 3 CNN Actualitate Locale Municipiul din România unde se deschide o nouă fabrică de anvelope, în 2024. Sunt disponibile deja 350 de locuri de muncă

Municipiul din România unde se deschide o nouă fabrică de anvelope, în 2024. Sunt disponibile deja 350 de locuri de muncă

O companie din Finlanda a anunțat că deschide o nouă fabrică de anvelope în România. Peste 350 de locuri de muncă vor fi puse la dispoziţie în 2024.

Municipiul din România unde se deschide o nouă fabrică de anvelope, în 2024. Sunt disponibile deja 350 de locuri de muncă
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    14 Dec 2023   •   20:01

Compania finlandeză Nokian Tyres anunţă că va continua să facă angajări pentru noua unitate de producţie de anvelope din Oradea, judeţul Bihor.

”Nokian Tyres continuă să facă angajări pentru noua unitate de producţie din Oradea, judeţul Bihor. Pentru anul 2024 sunt disponibile aproximativ 350 de posturi, dedicate atât managerilor, cât şi operatorilor din zona de producţie.

Cu toţii vor avea şansa de a lucra în cadrul primei fabrici cu zero emisii de CO2 din industria anvelopelor, unde producţia va începe, potrivit estimărilor, în a doua jumătate a anului viitor”, anunţă compania.

Citește și: Comuna din România unde se deschide o fabrică nouă. Sute de locuri de muncă vor fi create după o investiție de 60 de milioane de euro

“Construcţia fabricii noastre din Oradea marchează începutul unei călătorii remarcabile, iar pentru asta avem nevoie de o echipă puternică.

La ora actuală se lucrează intens atât pe şantier, cât şi în departamentul de Resurse Umane, pe măsură ce ne pregătim să primim peste 500 de oameni bine pregătiţi în echipa noastră. Toţi cei interesaţi sunt invitaţi să aplice”, spune Susanna Tusa, Director General, Vice Preşedinte al Nokian Tyres Romania Operations şi lider al proiectului fabricii din România.

Lucrările la fabrica de anvelope din Oradea, unică în lume, au început în luna mai 2023

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la inaugurarea lucrărilor la fabrica Nokian Tyres, prima fabrică de producere a anvelopelor cu emisii zero de CO2 din lume, că ţara noastră are nevoie de proiecte de anvergură care să aibă o contribuţie substanţială la dezvoltarea economiei.

"Este o investiţie de peste 600 de milioane (de euro, n.r.), dar din această investiţie, ajutorul de stat este unul consistent, de aproximativ 100 de milioane (de euro, n.r.). Ca atare, este, din punctul meu de vedere, un model de a înţelege modul în care ne putem sprijini reciproc pe proiecte de anvergură.

Avem nevoie de proiecte de anvergură care să aibă o contribuţie substanţială la dezvoltarea economiei noastre", a spus premierul Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Premierul Nicolae Ciucă, după ce Nokian a anunţat că îşi mută fabrica din Rusia la Oradea: "Va genera 500 de locuri de muncă"

Viitoarea fabrică va avea capacitatea de a produce şase milioane de anvelope pe an, iar primele anvelope ar urma să iasă de pe liniile de fabricaţie în a doua jumătate a lui 2024, în timp ce producţia în regim comercial este aşteptată să demareze la începutul lui 2025.

Grupul finalndez, care are deja fabrici în Finlanda şi SUA, a arătat că aceasta va fi prima uzină de anvelope cu emisii zero de CO2. 

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close