Antena 3 CNN Actualitate Locale Descoperirea făcută de mai mulți muncitori din Vâlcea în timp ce săpau un şanţ. 12 persoane au fost evacuate din locuințe

Descoperirea făcută de mai mulți muncitori din Vâlcea în timp ce săpau un şanţ. 12 persoane au fost evacuate din locuințe

Mai multe persoane din comuna Bujoreni, judeţul Vâlcea, au fost evacuate din gospodăriile lor după ce muncitorii care săpau un şanţ în apropiere au făcut o descoperire şocantă.

Descoperirea făcută de mai mulți muncitori din Vâlcea în timp ce săpau un şanţ. 12 persoane au fost evacuate din locuințe
Sursa foto: ISU Valcea
de Silvia Preda    |    06 Mar 2024   •   05:00

Muncitorii care săpau un şanţ au descoperit mai multe elemente de muniţie, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, iniţial în zonă au intervenit membrii serviciului de voluntari pentru situaţii de urgenţă din localitate, care au balizat zona, specialiştii pirotehnicieni sosiţi la faţa locului constatând că este vorba de 11 proiectile.

"S-au deplasat de urgenţă la locul evenimentului forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu o autospecială pirotehnică, o autospeciala de prima intervenţie şi comandă, o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Specialiştii pirotehnicieni din cadrul inspectoratului au descoperit 11 proiectile, din Al Doilea Război Mondial, în stare avansată de degradare.

Pentru maxima siguranţa au fost evacuate 12 persoane din cinci gospodarii, care locuiau în proximitatea locului intervenţiei", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.

??????????̧?? ???????????̆ ?????? ???????? ?????̧??? ??̆????̆ ???????????̆ Pompierii militari vâlceni au fost sesizați,...

Publicată de ISU Valcea pe Marţi, 5 martie 2024


Reprezentantul ISU Vâlcea a precizat că în zonă, pirotehnicienii continuă cercetările pentru a se asigura că nu mai sunt alte elemente de muniţie.

Recomandările făcute de ISU Vâlcea

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „GENERAL MAGHERU” al judeţului Vâlcea recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau I.S.U. Vâlcea la numărul de urgenţă 112.

Autorităţile atrag atenția cetățenilor asupra pericolului real reprezentat de astfel de situații și a necesității respectării unor măsuri specifice, în cazul în care identifică elemente de muniție rămasă neexplodată, fiind interzise:

• atingerea cu mâna sau cu alte obiecte;

• ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe;

• comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase;

• lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă;

• introducerea muniţiilor în foc;

• topirea elementelor metalice ale muniţiilor;

• tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură;

• folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte;

• utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii, în scopuri artizanale;

• demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente;

• folosirea pentru joacă, de către copii, a unor muniţii, cum sunt: grenadele, proiectilele şi focoasele sau alte elemente ale acestora.

×
Subiecte în articol: munitie proiectile Bujoreni Valcea sant
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close