Antena 3 CNN Actualitate Locale Nea Costică, un fost portar al Muzeului de Ştiinţe din Aiud, şi-a donat scheletul prin testament

Nea Costică, un fost portar al Muzeului de Ştiinţe din Aiud, şi-a donat scheletul prin testament

Nea Costică, un fost portar al Muzeului de Ştiinţe din Aiud şi-a donat scheletul prin testament, iar după moarte, a rămas în muzeu, într-o vitrină.

Nea Costică, un fost portar al Muzeului de Ştiinţe din Aiud, şi-a donat scheletul prin testament
Sursa foto: ziarulunirea.ro
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2022   •   14:32

Bărbatul, despre care se spune că este un fost angajat al Muzeului de Ştiinţe din Aiud, a rămas în muzeu, într-o vitrină, pentru a fi folosit ca obiect de studiu.

Potrivit presei locale, Nea Costică a murit în urmă cu mai bine de o sută de ani şi şi-a donat scheletul, prin testament, muzeului în care a lucrat.

Acum, scheletul fostului portar este unul dintre atracţiile principale ale muzeului.

Fostul angajat era ataşat atât de mult de locul de muncă încât a hotărât ca după moartea sa, scheletul său să fie donat muzeului pentru a fi folosit ca obiect de studiu, notează ziarulunirea.ro.

Fiecare turist care ajunge la Muzeul de Ştiinţe din Aiud aude povestea fantastică a fostului portar. Totuşi, nimeni nu ştie exact ce vechime are scheletul lui Nea Costică.

Specialiştii muzeului estimează că scheletul a ajuns în instituţie în urmă cu aproape o sută de ani. Totodată, aceştia spun că bărbatul era tânăr la momentul morţii, având în vedere că dentiţia era foarte bună.

×
Subiecte în articol: Aiud
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close