Antena 3 CNN Actualitate Locale Negociator al Poliţiei chemat acasă la o femeie din Neamţ, care a născut şi a refuzat să fie tăiat cordonul ombilical al copilului

Negociator al Poliţiei chemat acasă la o femeie din Neamţ, care a născut şi a refuzat să fie tăiat cordonul ombilical al copilului

Un negociator al Poliţiei a fost chemat acasă la o femeie din Neamţ, care a născut şi a refuzat să fie tăiat cordonul ombilical al copilului.

de Georgiana Adam    |    12 Feb 2024   •   14:49

Totul s-a întâmplat ieri, 11 februarie, în jurul orei 16.00, atunci când medicii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ au fost chemaţi printr-un apel la 112 pentru o femeie în vârstă de 32 de ani, care a născut acasă cu câteva ore înainte, în jurul orei 09.50.

"11.02.2024, ora 15:39, Roman, solicitare pentru o naştere la domiciliu; nou-născut, sex masculin, născut la ora 09:50, la domiciliu, asistat de soţul doamnei; părinţii nou-născutului refuză pensarea cordonului ombilical şi refuză transportul la spital; s-a anunţat Poliţia şi la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie; la ora 18:50 se decide deplasarea la locul solicitării a unui echipaj cu medic, un negociator şi un echipaj de poliţie; ajunşi la faţa locului, lehuza refuză tăierea cordonului ombilical şi transportul la spital, urmând ca în data de 12.02.2024, medicul de familie să elibereze certificatul constatator al naşterii", a fost informarea de SAJ Neamţ pentru ziarpiatraneamt.ro.

Astfel, poliţiştii s-au deplasat la domiciliul femeii, iar un negociator al Poliţiei a discutat cu femeia şi a convins-o, într-un final, să permită medicilor accesul în casă pentru a-l salva pe copil.

"La data de 11 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost solicitați să intervină la un imobil din municipiul Roman, unde o femeie în vârstă de 32 de ani, din municipiul Roman, a dat nastere pe cale naturală, fără asistență medicală, unui copil de sex masculin și nu permite accesul cadrelor medicale în imobil, pentru îndepărtarea placentei și a cordonului ombilical.

Având în vedere faptul că viața mamei și a nou născutului ar fi putut fi pusă în pericol, la fața locului s-a deplasat un negociator din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și un medic.

În urma negocierilor, familia a permis accesul în imobil a cadrelor medicale pentru examinarea stării medicale a celor doi.

În activitatea de negociere a fost implicat atât negocitorul prezent la fața locului cât și un al doilea negociator, telefonic", au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ într-un comunicat.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close