Antena 3 CNN Actualitate Locale Nereguli grave pe Dunăre! Marinari băuți sau absenți de la bord și scrumbie pescuită ilegal

Nereguli grave pe Dunăre! Marinari băuți sau absenți de la bord și scrumbie pescuită ilegal

Polițiștii de la Transporturi din România au descoperit nereguli grave pe Dunăre în urma unor verificări.

de Ioana Mircea    |    16 Apr 2023   •   10:00

La nivel național, polițiștii de la Transporturi din România au desfășurat operațiunea „WATERSEC 2023”, pentru creşterea siguranţei navigaţiei pe fluviul Dunărea, protejarea ecosistemului de pe tot cursul Dunării, operațiunile fiind concomitente în mai multe state riverane fluviului.

Potrivit Poliției Române au fost făcute aproape 300 de controale în care au fost verificate peste 1000 de persoane, cetățeni români și străini, dar și 19 societăți comerciale.

În urma controalelor au fost constatate 29 de infracțiuni și au fost date amenzi în valoare de 51.875 de lei.

Citește și: Mina găsită în Marea Neagră a fost neutralizată. Anunţul Forţelor Navale Române

În timpul verificărilor făcute la bordul mai multor nave sub pavilion românesc, polițiștii au găsit marinari care consumaseră alcool, iar pe unii membri ai echipajului nu i-au găsit deloc. Asta le-a atras celor în cauză dosare penale.

De asemenea, pe brațul Borcea, polițiștii au găsit doi bărbați care pescuiau scrumbie cu ajutorul plaselor, deși la acest moment, pescuitul scrumbiei este interzis. Și ei s-au ales cu dosar penal.

 

×
Subiecte în articol: Dunare
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close