Antena 3 CNN Actualitate Locale Nereguli grave la Spitalul de Urgență Pitești: Tavane pline de igrasie, uși murdare și protocol de sterilizare încălcat

Nereguli grave la Spitalul de Urgență Pitești: Tavane pline de igrasie, uși murdare și protocol de sterilizare încălcat

Au fost aplicate amenzi în cazul Spitalului de Urgență Pitești, după ce inspectorii DSP au descoperit, în timpul unor controale, mai multe nereguli grave.

Nereguli grave la Spitalul de Urgență Pitești: Tavane pline de igrasie, uși murdare și protocol de sterilizare încălcat
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Aug 2023   •   08:48

Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost amendată, după ce, în urma unor controale, au ieșit la iveală condițiile improprii în care erau ținute proaspetele mame.

Astfel, inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică au descoperit infiltrații la nivelul plafonului, pe un hol și într-un salon în care erau ținute mamele.

De asemenea, nici secția de Oftalmologie nu a trecut neobservată, acolo unde  inspectorii au descoperit că protocolul stabilit pentru sterilizare nu se respectă, fapt pentru care a fost aplicată o amendă în valoare de 2.000 lei.

Mai mult, raportul preliminar al DSP arată că grupurile sanitare nu se regăsesc în toată unitatea medicală.

Citește și: S-a scumpit învăţământul gratuit. Suma de bani pe care părinţii trebuie să o scoată din buzunar

Situația nu este mai bună nici în saloane, pentru că lipsesc prize de oxigen, iar de sonerie la pat nici nu poate fi vorba.

De aceea, se obișnuiește ca cineva să anunțe o asistentă sau o infirmieră dacă un bolnav are nevoie de sprijin.

Totodată, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș au dat amenzi în valoare de 5.500 de lei unui agent economic care are un spațiu închiriat în incinta spitalului, având frigiderele alimentate de la prize desprinse din perete, fapt care ar putea provoca un incendiu în spital.

×
Subiecte în articol: nereguli grave
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close