Antena 3 CNN Actualitate Locale Nicolae Robu, fostul primar din Timișoara, audiat la DNA pentru angajări fictive

Nicolae Robu, fostul primar din Timișoara, audiat la DNA pentru angajări fictive

Nicolae Robu este audiat la DNA, în dosarul angajărilor fictive din primăria Timişoara, din perioada când acesta era primar.

de Andreea Borboros    |    07 Sep 2023   •   11:39

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu a fost din nou audiat de procurorii DNA, în calitate de martor în dosarul fraudărilor concursurilor din Primăria Timișoara, din perioada 2018-2020.

Acesta a ajuns la sediul Direcției Naționale Anticorupție în această dimineață. Nu este pentru prima dată când Robu dă explicații în acest dosar. 

În urmă cu o lună, două foste angajate în primărie au semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA, în care au mărturisit că la îndemnul fostei directoare RUNOS, Rodica Aurelian, au întocmit lucrările de concurs pentru cinci candidați. 

Fostul edil al Timișoarei susține că nu are nici cea mai mică temere asta pentru că el a fost cel care a anunțat autoritățile de posibila fraudare a unui post în Primăria Municipiului Timișoara. Este vorba despre postul de șef al serviciului de direcție a clădirii lor și patrimoniului.

Citeşte şi: Avocatul patronilor stației GPL din Crevedia, la ieșirea de la audieri: "Într-o astfel de afacere, este inclusiv riscul unei scântei"

De cealaltă parte însă, actualul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, a spus faptul că el a fost cel care a reclamat aceste fraudări.

De altfel, două angajate din cadrul Primăriei municipalității au semnat deja luna trecută un acord de recunoaștere cu procurorii DNA, prin care au mărturisit faptul că, la îndemnul fostei șefe a serviciului RUNOS de la acea vreme, acestea au completat lucrările pentru cinci angajați, lucrări care, desigur, au și primit notă de trecere. 

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close