Antena 3 CNN Actualitate Locale Clădirea fostului cinema Scala şi alte două imobile cu risc seismic din București vor fi consolidate

Clădirea fostului cinema Scala şi alte două imobile cu risc seismic din București vor fi consolidate

Clădirea în care se află fostul cinematograf Scala și alte două imobile cu risc seismic din București vor fi consolidate. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Clădirea fostului cinema Scala şi alte două imobile cu risc seismic din București vor fi consolidate
Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Feb 2024   •   17:37

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că imobilul în care se află fostul cinematograf Scala şi alte două clădiri situate pe Str. Vasile Lascăr nr. 6 şi pe Str. Spătarului nr. 17 bis vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile prin Programul Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat (PNCCRS), transmite Agerpres.

"Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a inclus aceste 3 imobile pe lista proiectelor eligibile în vederea încheierii contractelor de finanțare, iar valoarea este de 110,08 milioane lei. 

Până în acest moment, AMCCRS are aprobate pentru finanțare nerambursabilă din fonduri naționale 24 de proiecte (21 de clădiri rezidențiale și 3 publice). Suma pe care Municipiul București, prin AMCCRS, o va obține de la Ministerul Dezvoltării este de peste 610 milioane de lei", a scris Nicușor Dan pe Facebook. 

O emblemă a vieții culturale interbelice, cinematograful Scala a fost construit în 1935. În 1948, Scala a fost naționalizat de regimul comunist, iar în 1950 a fost naționalizat întregul imobil. În 2001, au fost restituite toate apartamentele din bloc moștenitorilor industriașului Dumitru Marinescu Bragadiru, proprietarul terenului la început de secol XX.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close